Datorita nenumaratelor sale calitati, ardeiul iute este o planta usor de intretinut si ce ofera diverse beneficii, prevenind multe boli, de la cele cardiovasculare, pana la cele de stomac sau de gat. Ardeiul rosu este de asemenea o planta de interior minunata, datorita aspectului sau foarte placut.

Cat despre calitatile sale curative, in urma mai multor cercetari stiintifice s-a dovedit faptul ca ardeiul iute poate fi folosit ca si tratament intern pentru gastrita, tulburari digestive post-operatorii, diabet, indigestie, ingrasare, dureri de gat si chiar si cancer de prostata, insa trebuie retinut faptul ca, in cazul gastritei, el trebuie utilizat cu prudenta.

Folosit extern, acesta este indicat pentru persoanele care au probleme cu circulatia, avand mereu mainile si picioarele reci, pentru degeraturi, neuropatie diabetica si dureri reumatice, reducandu-le simtitor.

In linii mari, ardeiul iute este o planta captivanta, indeosebi pentru calitatile sale medicinale, insa nu trebuie consumat in exces. Necesitand o ingrijire minima, un astfel de ghiveci nu numai ca va inveseli incaperea, ci ii va impregna un parfum aparte si foarte placut.

Un articol de Ana Marin


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri