22 Decembrie 2020 publicat în Casa-Gradina 19 share-uri

Din fericire, chiar și cu o finanțare redusă a unui astfel de proiect, putem obține o locuință plină de căldură, apelând la câteva trucuri.

Venirea anotimpului rece și prezența pandemiei ne fac să petrecem foarte mult timp acasă, departe de birou și restaurante, iar crearea unui case confortabile a devenit un obiectiv important. Chiar dacă ne-am dori să schimbăm canapeaua, perdelele și multe alte piese de mobilier din casă, în perioada sărbătorilor de iarnă, când listele cu cadouri parcă nu se mai termină, redecorarea casei nu se mai încadrează în buget.

Din fericire, chiar și cu o finanțare redusă a unui astfel de proiect, putem obține o locuință plină de căldură, apelând la câteva trucuri.

Schimbă covoarele

În loc să te apuci de vopsit pereții în diferite culori tocmai pentru a schimba tonalitatea casei, mai simplu este să cumperi covoare noi și îndrăznețe. Pentru a obține un aspect confortabil, îți recomandăm să alegi modele cu forme geometrice, care să preia nuanțele calde ale mobilierului și accesoriilor. Dacă îți dorești să dai un pic de vitalitate camerei, poți opta pentru culori precum roșu și portocaliu sau chiar verde.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei Dezvoltarea armonioasă la copii: ce jocuri sunt potrivite?

Integrează câteva perne de podea

Pernele de podea sunt opțiunea perfectă pentru a face casa mult mai primitoare și vor crea o atmosferă relaxantă și prietenoasă. De asemenea, această variantă va înlocui scaunele și fotoliile, care sunt ceva mai costisitoare, salvând astfel banii pentru alte investiții.

Adaugă blănuri artificiale

O asemenea piesă poate face minuni în interiorul casei tale dacă o aranjezi frumos pe fotoliul din cameră sau pe brațul canapelei. Trebuie subliniat că nu trebuie exagerat, două astfel de elemente fiind suficiente pentru obținerea acelui aer boem.

Apelează la fotografii și postere

Pereții goi sunt dușmanii cei mai mari ai unei locuințe prietenoase. Așadar, pentru a remedia acest aspect, apelează la lucrări de artă, la fotografii, la postere vechi de filme pe care le poți pune în ramă. Este extrem de ușor să acoperi acele spații cu imagini interesante, cu amintiri cu prietenii și familia, fără a cheltui prea mulți bani. De asemenea, în mediul online poți găsi multe tablouri moderne la prețuri accesibile.

GUINOT se alătură marilor branduri de frumusețe în El Studio Titulescu Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Încearcă să folosești mult lemn

Piesele de lemn, fie că vorbim de scaune, o bancă sau o masă, alături de celelalte elemente menționate, creează atmosfera unei cabane de munte. Nu trebuie neapărat să cumperi acum mobilier de lemn, ci poți apela la coșuri, boluri, etajere sau poți chiar folosi lemne de foc tăiate pe care să le aranjezi cu multă imaginație.

Folosește plante în camere

Plantele și florile aduc multă viață în spațiul casei și vor da o notă de eleganță. Dacă nu ai avut până acum, nu trebuie să îți fie teamă că nu știi să le îngrijești sau că nu vei avea timp. Poți alege plante mai puțin pretențioase, precum bambus, dracaena, pana cocoșului sau ficus.

Îmbină vechiul cu modernul

Designul modern ne place tuturor, dar pentru a reuși să compui o atmosferă plăcută și relaxantă în locuința ta, te sfătuim să adaugi și piese de mobilier mai vechi, de epocă. Acestea vor aduce un plus de rafinament și vor da farmec și personalitate casei. Cel mai potrivit loc pentru a găsi astfel de elemente sunt anticariatele și târgurile de vechituri. Articolele pe care le vei găsi acolo vor reprezenta cu siguranță o surpriză plăcută.

Principiile de bază ale mașinii CNC Dacă un om îți face rău, iartă-l ca să nu fie doi oameni răi... Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser

Decorează cu cărți

Poți completa o parte dintre pereții goi cu o bibliotecă plină cu cărți. Cărțile sunt un truc accesibil și vor contribui la crearea unei case primitoare și confortabile. De asemenea, poți alege volumele care apar în anticariate, acolo având posibilitatea să găsești cărți vechi cu copertă din piele, care vor da o notă de eleganță.

Perne, pături și lumânări

Nu în ultimul rând, adaugă texturi. De la perne decorative și pături până la lumânări, toate acestea vor contribui la atmosfera relaxantă din casă. O modalitate extrem de simplă de a schimba ambianța este înlocuirea fețelor pernelor decorative, cât și achiziționarea unor pături noi.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri