Nu e greu de realizat că viitorul ne va înconjura de ecrane.

În prezent, avem acasă un televizor cu o diagonală cel puțin decentă, un smartphone cu o diagonală prea mare pentru utilizarea cu o singură mână și o tabletă pentru atunci când nu avem chef să ne ridicăm din pat (și să mergem la televizorul cu o diagonală cel puțin decentă). Camerele foto ale telefoanelor adună din ce în ce mai mulți megapixeli, ultimul exemplu fiind senzorul Samsung de 108 megapixeli. Rezoluțiile video ale camerelor de filmat încep să spargă bariera 8K. Cu alte cuvinte, viitorul se vede în megapixeli.

Din punct de vedere istoric, televizorul a fost mereu un pretext pentru adunarea întregii familii. Acesta a înlocuit rapid radioul, iar motivul este mai mult decât evident. Pe măsură ce anii au trecut, televizoarele au afișat imagini din ce în ce mai clare, pline de culoare, pe suprafețe din ce în ce mai mari. Televiziunile au evoluat împreună cu suportul pe care își distribuiau conținutul, ajungând până la emisii 8K (în Japonia, deocamdată). Fie că ai un televizor normal, fie că te uiți în fiecare zi la un televizor curbat, acesta este unul dintre lucrurile care adună familia laolaltă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Supremația posturilor TV a fost puternic contestată în ultimii 10 ani de către servicii de streaming și video-on-demand precum Netflix, Hulu, Disney+, Amazon Prime Video sau HBO GO (mai nou și HBO Max, însă doar în Statele Unite ale Americii). Ieftinirea televizoarelor a dus la transformarea lor în simpli receptori a diferite surse video: televiziune, smartphone, servicii streaming, chiar și laptopuri.

Bătălia pentru supremația din sufrageria sau dormitorul fiecărei familii se dă între mai multe branduri de servicii, hardware și software. Android, Samsung, Roku, Amazon, Xiaomi și Apple sunt printre cele mai combative. Ultimul exemplu a reușit să facă ceva ce multă lume n-ar fi crezut posibil – a pus servicii proprii în televizoare fabricate de Samsung, Sony, LG și Vizio.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

iTunes nu mai are nevoie de o descriere amplă: este cel mai mare magazin de muzică, filme și seriale din lume. Pe lângă Apple, doar Microsoft s-a bucurat de această aplicație, însă 2019 va aduce schimbări majore.

AirPlay 2 este tehnologia de wireless streaming dezvoltată de către Apple. Prin intermediul acesteia, utilizatorii pot proiecta filme, seriale și clipuri video pe un televizor conectat la un Apple TV. Același lucru este valabil și pentru muzica deținută de către aceiași utilzatori. AirPlay 2 aduce o schimbare majoră: posibilitatea de a reda simultan conținutul audio pe mai multe boxe wireless. Odată cu integrarea acestei tehnologii pe alte televizoare, Apple renunță la monopolul deținut de propriul Apple TV.

Mulți spun că Apple a recurs la acest gest pentru că serviciul de streaming video Apple TV+ are nevoie de cât mai multe ecrane pentru a pune la îndoială supremația Netflix. La peste jumătate de an distanță de la lansare, Apple TV+ nu a convins încă, iar lansarea serviciilor Disney+ și HBO Max nu ușurează deloc misiunea companiei din Cupertino.

HomeKit este tehnologia Apple dedicată gadget-urilor inteligente din casă. Compania americană mizează pe securitatea conexiunilor dintre dispozitive și gadget-ul care îl controlează, fie el iPhone, Apple Watch, Apple TV sau viitoarele televizoare Samsung, Sony sau Vizio.

Chiar și așa, fanii Android pot sta liniștiți, întrucât televizoarele din actuala generație vor continua să integreze asistentul vocal oferit de către Google. Chiar dacă este vorba despre două sisteme rivale, un lucru este cert: televizorul va deveni foarte curând elementul central al casei inteligente.

Însă pixelii nu se opresc aici. După ce că îi vedem în fiecare zi în sufragerie, în propriile mâini și chiar pe încheieturile acestora, ochelarii inteligenți par a fi următorul produs vedetă. Apple deja lucrează la o versiune ce ar fi trebuit anunțată în toamna anului 2020. Din cauza Coronavirus, este posibil ca acest produs să întârzie. În orice caz, produsul denumit Apple Glass promite să continue misiunea de asistent digital începută de Apple Watch.

Vom avea parte de un viitor în care pixelii vor fi la doar câțiva centimetri de proprii ochi? Dacă găsești acest articol cândva în viitor, te invit să lași un comentariu!

Foto fr si main: By maxuser /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri