Iată suficiente motive pentru a-ți transforma casa într-un loc numai bun pentru a-ți reîncărca bateriile și a înfrunta următoarele luni fără să te simți ca și cum ai hiberna.

Chiar dacă temperaturile prietenoase s-au întins până spre sfârșit de noiembrie, iarna începe să își intre încet, încet în drepturi. Zilele sunt din ce în ce mai scurte, soarele se arată tot mai rar și lipsa luminii naturale te face să te simți adesea lipsită de energie. Iată suficiente motive pentru a-ți transforma casa într-un loc numai bun pentru a-ți reîncărca bateriile și a înfrunta următoarele luni fără să te simți ca și cum ai hiberna.

Izolează locuința

O casă în care temperatura se menține constantă este una în care nivelul de confort este unul ridicat. Asigură-te că pereții, geamurile și ușile nu sunt locuri prin care se pierde căldura. Chiar dacă nu ai făcut aceste modificări vara, sunt câteva trucuri la care poți recurge pentru a te asigura că ai o casă călduroasă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Izolarea pereților pe interior cu polistiren expandat se poate face și pe timpul iernii, așa că poți chema un specialist în acest scop. Dacă ferestrele sunt locul prin care se pierde o cantitate importantă de căldură, izolează-le cu rulouri interioare sau exterioare, care te vor proteja eficient de frig. Și ușa de la intrare poate fi înlocuită fără probleme iarna. Dacă reprezintă o cheltuială prea mare, așază la baza ei câteva pernuțe care nu vor lăsa aerul rece să circule pe sub ea.

Odată ce te-ai asigurat că nu există pierderi calorice, pune în funcțiune centrala. Dacă locuiești într-un bloc racordat la rețeaua centralizată și încă nu ai câtă căldură ți-ai dori, achiziționează un calorifer electric pentru a nu depinde de capriciile vremii.

Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Amenajează un colț pentru citit

Ce poate fi mai plăcut în serile lungi și friguroase de iarnă decât să stai sub o pătură pufoasă, cu o carte în mână și o cană cu ciocolată fierbinte alături? Organizează un colț de încăpere cu un fotoliu confortabil, un lampadar cu lumină reglabilă, pături și perne pufoase și o măsuță pe care să ții cărți, reviste și, evident, ceaiul, ciocolata sau vinul fiert care îți vor aroma seara.

Dacă resursele nu-ți permit investiția în obiecte noi de mobilier, improvizează, pentru un rezultat surprinzător. Câteva perne pe care nu le mai folosești, așezate pe jos, peste care pui o pătură colorată pot reprezenta un loc de citit la fel de bun precum un fotoliu confortabil. Adaugă o lampă de birou pe care ai recondiționat-o cu câteva abțibilduri colorate și o măsuță făcută dintr-o lădiță de fructe pe care o aveai pe balcon de toamna, pe care poți lipi hârtie colorată, și locul de citit este gata.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Adaugă elemente care îți transformă casa într-un loc în care să te bucuri să revii

Fie că este vorba despre lumânări parfumate, crenguțe de brad, coji de portocale uscate sau batoane de scorțișoară, mirosurile plăcute și familiare au capacitatea să îți schimbe imediat starea și sunt ideale pentru a te întâmpina acasă în fiecare seară.

Covoare pufoase, perne colorate peste tot prin casă, pături care să te îmbie la leneveală, dar și decorațiuni făcute de mâna ta pot reprezenta elemente la fel de eficiente atunci când vine vorba despre confortul casei tale. Mai poți schimba draperiile cu unele groase, din materiale care vor spori senzația de căldură, dar și accesoriile din lemn pot crește nivelul confort din orice casă.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Lumina joacă un rol esențial în atmosfera oricărei locuințe, așa că nu ezita să o adaugi în fiecare colț de casă, în funcție de utilitatea acestuia și de nevoi, pentru că va suplini cu succes lipsa celei naturale. Lămpi, lampadare, benzi cu led, lustre extravagante, doar imaginația ta și stilul de decorare al casei îți sunt limite, pentru că varietatea din care poți alege este una extrem de mare.

Nu trebuie să lași vremea urâtă și lipsa de lumină naturală din timpul iernii să îți afecteze starea de spirit. Transformă-ți casa în cel mai cosy loc de pe pământ și bucură-te de seri memorabile în cele mai friguroase ierni.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri