Cum să te simți ca acasă, chiar și atunci când stai cu chirie. 5 sfaturi practice

12:11, 7 Noiembrie 2018 publicat în Casa-Gradina

Chiar dacă mereu este un motiv de entuziasm să te muți într-un loc nou, în unele apartamente este mai greu să te adaptezi.

Poate e din vina aspectului locuinței, a zonei sau a vecinilor, însă orice ai face nu te poți simți ca acasă. De aceea, este important atunci când te muți într-un nou loc, să îți creezi un spațiu potrivit pentru tine și nevoile tale.

Apartamentul pe care îl alegi ar trebui să se potrivească cât de cât cu stilul tău, însă, din păcate, acest lucru nu este întotdeauna posibil. Indiferent de aspectul apartamentului tău, există câteva soluții pentru a-l transforma într-un spațiu potrivit pentru tine. Înainte de a începe să te gândești la schimbările pe care vrei să le faci, trebuie să îți analizezi bugetul și timpul pe care îl ai la dispoziție. Astfel, vei evita să începi proiecte care îți vor lua prea mult timp. Uite ce poți face ca să îți îmbunătățești noua locuință:

Citeste si:
Centrală termică electrică sau pe combustibil solid?
Centrală termică electrică...

1. Crează un spațiu luminos

Lumina este un element cheie al unui apartament frumos și confortabil. Însă, avantajele iluminării bune nu se termină aici, aceasta având un rol important și în productivitatea și fericirea ta. Însă puține apartamente au ferestre mari și bine poziționate, iar de cele mai multe ori sursele de lumină artificială sunt nesatisfăcătoare.

Citeste si:
5 idei pentru a înviora atmosfera din locuința ta
5 idei pentru a înviora...

De aceea, trebuie să intervii și să faci câteva schimbări pentru a te bucura de un spațiu bine luminat. În primul rând, renunță la becurile tradiționale. Becurile cu LED oferă o lumină mai plăcută și au o viață mai lungă. Adaugă în camere surse suplimentare de lumină, precum veioze, lămpi de birou sau lampadare. De asemenea include în decorul tău câteva oglinzi, pentru a crea iluzia unui spațiu mai luminos și mai mare.

2. Ia în considerare elementele existente

Înainte de a decora noul tău spațiu, analizează bine: podelele, pereții, mobila disponibilă. Apoi, alege un stil care să se adapteze bine la elementele existente. De asemenea, decide-te ce poți înlocui. După cum afirmă și For Rent, înlocuirea unor astfel de obiecte îți poate aduce mai mult confort și îți va transforma noua locuință. Ia în considerare lucruri precum perdelele, accesoriile din baie, cuierele sau oglinda.

3. Nu te teme să faci schimbări

Atunci când te muți, nu te teme să întrebi proprietarul ce schimbări poți face, mai ales când vine vorba de vopsit sau dat găuri în pereți. Chiar dacă mulți tind să fie reticenți asupra schimbărilor din apartament, există suficienți proprietari care permit micile proiecte de design interior. Dacă primești permisiunea, ia în considerare să vopsești pereții într-o culoare potrivită stilului tău sau să atârni poze sau obiecte de artă care să te facă să te simți ca acasă.

4. Oferă personalitate locuinței tale

Unul din factorii care îți împiedică adaptarea la noua locuință poate fi impersonalitatea acesteia. Poate ai nevoie de mai mult decor și elemente personale decât sunt expuse în prezent. Atunci când dorești să îi dai personalitate locuinței tale, adaptează decorul la propriul tău stil și expune fotografiile și amintirile de familie. Astfel vei transformă spațiul într-unul care să îți aparțină. Caută pe internet idei de decor interior și oferă un nou aspect pereților, rafturilor, măsuței de cafea și noptierelor.

5. Decorează cu plante

Decorul nu include doar obiecte, ci și plante, acestea înfrumusețând și oferind prospețime oricărui spațiu. Indiferent de mărimea apartamentului tău, include câteva plante în fiecare cameră. Astfel, acestea nu vor arăta goale și impersonale. Dacă ești reticentă când vine vorba de plante, alege soiuri mai rezistente, precum cactuși sau plante suculente. De asemenea, poți include în bucătărie și o mică grădină de plante aromatice.

Sursă foto: Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri