Nu trebuie să pleci în fiecare weekend de acasă și să cheltui averi pe vacanțe pentru a te relaxa.

În sezonul rece, confortul propriei locuințe devine cu atât mai important, tocmai pentru că îți petreci atât de mult timp acasă. În țările nordice, concepte precum hygge, lagom sau lykke sunt atât de populare tocmai din acest motiv.

Nu trebuie să pleci în fiecare weekend de acasă și să cheltui averi pe vacanțe pentru a te relaxa. Pe termen lung, e mai mică investiția într-o cameră amenajată ca o cabană la munte, în care poți să-ți petreci timpul alături de iubit sau de prietenele tale. Iată câteva trucuri și idei de amenajare accesibile pentru a face asta:

1. Schimbă pardoseala

Poate că nu ți se pare atât de importantă, dar pardoseala poate schimba în totalitate aspectul unei încăperi. Nu te costă foarte mult să schimbi vechea pardoseală cu un parchet laminat al cărui aspect este atât de similar cu cel al lemnului. Alege o culoare naturală și caldă, dacă vrei să reproduci atmosfera plăcută care definește casele de vacanță de la munte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

2. Renunță la covorul clasic sau la mochetă

Mocheta te face să te simți ca într-o clădire de birouri mai fancy, iar covoarele clasice îți vor aminti, cel mult, de casa părintească. Dar pentru a amenaja o cameră confortabilă și prietenoasă, ai nevoie de altceva. Poți opta pentru preșuri împletite și colorate, pentru covoare din blană artificială sau pentru un covor mare și foarte pufos, în care să-ți fie drag să-ți scufunzi picioarele în zilele friguroase.

3. Joacă-te cu pereții

Nu trebuie neapărat să zugrăvești întreaga încăpere pentru a-i schimba aspectul, poți doar să te folosești de câteva trucuri pentru a înfrumuseța aspectul camerei. De exemplu, poți lipi tapet care arată ca lemnul până la înălțimea de un metru, pentru a reproduce aspectul lambriurilor. Sau poți folosi tablouri cu peisaje montane, dacă nu vrei să faci o schimbare radicală și ireversibilă.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

4. Ascunde caloriferele

Poate că un șemineu ți se pare o investiție prea mare sau consideri că o sobă godin nu se potrivește într-un apartament la bloc. Dar, pe de altă parte, caloriferele nu sunt tocmai cel mai estetic lucru din camera pe care vrei s-o reamenajezi. Acoperă-le cu măști de calorifer, pentru a le îndulci aspectul și pentru a obține un design unitar; ai la dispoziție mai multe variante, din lemn sau alte materiale cu o bună termoconductibilitate.

5. Folosește-te de puterea de transformare a textilelor

O canapea veche poate arăta ca nouă doar dacă îi schimbi husa sau dacă o acoperi cu o cuvertură sau o pătură pufoasă și călduroasă. Optează pentru texturi moi, care se simt plăcut pe piele. În privința culorilor, te poți juca cu nuanțe tomnatice de ocru, muștar, arămiu, galben sau cărămiziu.

Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

6. Completează decorul cu perne ornamentale

Pernele decorative sunt o altă modalitate de a face totul să arate și să fie mai confortabil. Asortează-le cu cuvertura sau folosește culori complementare, pentru un aspect aparent neglijent, dar jovial și plăcut privirii. În magazinele de specialitate vei găsi o mulțime de variante simple sau cu modele, dar, dacă îți plac crafturile, poți să te ocupi chiar tu de înfrumusețarea lor cu mărgele, cusături, paiete sau fetru.

Schimbările nu trebuie să fie întotdeauna costisitoare, iar confortul tău în propria casă este mai important decât orice. Începi cu lucrurile mici și te organizezi în așa fel încât să îți transformi camera într-un loc perfect pentru serile petrecute alături de prieteni sau partener.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri