Dacă iei în considerare să-ți cumperi o casă, ar trebui să te pregătești foarte bine, psihic și fizic, deoarece vei fi nevoit să depășești nenumărate provocări

Achiziția unei locuințe reprezintă un pas extrem de important în viața oricărei persoane, iar dacă iei în considerare să-ți cumperi o casă, ar trebui să te pregătești foarte bine, psihic și fizic, deoarece vei fi nevoit să depășești nenumărate provocări. Din fericire pentru tine, ți-am pregătit cinci sfaturi pe care, dacă o să le respecți, vei trece mai ușor peste unele dintre provocările în cauză.

Stabilește un buget și respectă-l

Cel mai important lucru pe care ar trebui să-l faci dacă urmează să-ți cumperi o casă este să-ți stabilești un buget. În cazul în care nu ai bani pentru achiziția unei locuințe și te bazezi exclusiv pe un credit, mergi la mai multe bănci și interesează-te cu ce sumă te pot împrumuta, în cel mai bun caz. Dacă suma maximă pe care o poți primi de la bănci este 70.000 de euro, de exemplu, ar fi indicat ca bugetul tău să nu depășească 60.000 de euro, astfel încât să-ți rămână bani și pentru cheltuielile cu actele și achiziția de mobilă și electrocasnice.

Fă-ți o listă cu lucrurile care contează pentru tine

Înainte să te apuci efectiv să te uiți după locuințe care se încadrează în bugetul tău, fă-ți o listă cu ceea ce îți dorești de la viitoarea casă. Începe cu suprafața totală, numărul dormitoarelor și numărul băilor, iar apoi continuă cu zona/cartierul în care ai vrea să fie amplasată, anul de construcție al blocului și accesul la mijloacele de transport. De asemenea, dacă pentru tine este extrem de important ca în apropierea casei să se afle o școală generală și clinică medicală privată, trece și aceste lucruri pe lista ta cu criterii.

Lucrează cu o agenție imobiliară de nișă

În cazul în care îți dorești să-ți cumperi o casă la curte, într-un oraș de la marginea Bucureștiului, precum Bragadiru, atunci ar fi bine să lucrezi cu o agenție imobiliară specializată pe localitățile din sub-vestul Capitalei. Înainte să alegi o anumită agenție imobiliară, verifică să aibă în ofertă case de vânzare în orașul Bragadiru.

Documentează-te de unul singur

Nu te baza doar pe agenția imobiliară să-ți găsească viitoarea casă, ci fă și tu eforturi. Ai putea, de exemplu, să explorezi toate marile site-uri cu anunțuri imobiliare. Astfel, nu doar că vei putea să profiți de anumite oferte pe care le găsești acolo, dar îți vei putea face o idee mai bună despre oportunitățile în materie de locuințe existente în zonele sau cartierele de interes pentru tine

Punct ochit, punct lovit

În situația în care găsești „casa visurilor” tale, profită de moment și bate palma cât mai repede cu vânzătorul. Altfel, riști să cumpere altcineva locuința în cauză.

Foto homepage: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri