Cel mai preocupați de amenajarea locuinței sunt persoanele între 35 și 40 de ani – 46% dintre ei au făcut demersuri pentru a-și renova sau amenaja locuința în ultima jumătate de an.

Comunicat de presă

În ultimele 6 luni, 40% dintre românii din mediul urban și-au renovat sau amenajat locuința, arată un studiu cantitativ iSense Solutions reprezentativ urban. Cel mai preocupați de amenajarea locuinței sunt persoanele între 35 și 40 de ani – 46% dintre ei au făcut demersuri pentru a-și renova sau amenaja locuința în ultima jumătate de an. De asemenea, aproape jumătate (48%) dintre românii din mediul urban cu venituri personale peste 3000 RON net s-au implicat în astfel de activități.

Unde au investit cei care și-au amenajat sau renovat locuința? 61% dintre ei au  zugrăvit/ vopsit pereții, 48% au cumpărat decorațiuni (cum ar fi draperii, tapet, tablouri etc.), 43% au cumpărat mobilă (de exemplu: canapea, pat, scaune), 42% au îngrijit grădina sau terasa, iar 37% și-au cumpărat diverse unelte. Achiziționarea de unelte a fost făcută mai mult de cei care locuiesc în București (60%).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova

Alte lucrări efectuate de către cei care au renovat sau și-au amenajat locuința în ultimele 6 luni includ lucrări de modificări sau amenajări la instalațiile sanitare (31%), modificări sau amenajări la instalația electrică sau de iluminat (24%) și schimbarea ușilor sau a geamurilor (19%).

Pe de altă parte, epidemia de coronavirus și schimbările economice generate de aceasta au dus la amânarea sau anularea planurilor de renovare sau amenajare a locuinței pentru 4 din 10 români din mediul urban. Cei care au fost nevoiți să ia această decizie, mai mult decât ceilalți, au fost mai degraba cei cu venituri mai mici, până în 1500 RON venit personal net (46%) și cei din zona nord-est a țării (45%).

Cu toate acestea, intenția de a renova sau amenaja locuința în următoarele 6 luni este ridicată: 54% dintre românii din mediul urban declară că își doresc să se implice în acest proces, iar procentul este și mai ridicat în rândul celor cu venituri mai mici (64%).

Dani Oros, mintea din spatele dezvoltării Google și Youtube România, îți spune cât poți câștiga din Youtube Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

„Timpul petrecut în casă i-a făcut pe românii din mediul urban să realizeze care le sunt nevoile din perspectiva amenajării și a renovării locuinței. În același timp, datorită situației economice incerte, o parte au fost precauți cu investițiile. Cu toate acestea, estimăm că interesul pentru amenajări și renovări se va menține ridicat în perioada următoare”, afirmă Alina Zelezneac, Head of Quantitative Research, iSense Solutions

Printre principalele brandurile de bricolaj menționate unde consumatorii preferă să își facă cumpărăturile se numără Dedeman, Leroy Merlin, Brico Depot, Hornbach și Mathaus.

Datele prezentate fac parte din studiul omnibus săptămânal, reprezentativ pentru mediul urban și realizat de iSense Solutions pe perioada epidemiei de coronavirus pentru înțelegerea comportamentului românilor, având 500 de interviuri online în fiecare săptămână, grad de eroare +/- 4.38%, la un nivel de încredere de 95%.  

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023

Foto fr si main: By Stokkete /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri