Dacă te întrebi în ce constă diferența dintre un șemineu pe lemne și o soba pe lemne, vom încerca să îți oferim câteva informații esențiale în acest articol.

Atunci când vine vorba de achiziționarea unui șemineu, este important să știi să te documentezi. Poți face acest lucru online sau într-un showroom, unde ai posibilitatea să intri în contact direct cu produsele și materialele din care sunt confecționate. De asemenea, acesta este momentul în care îți poți face o idee despre dimensiunile produsului pe care urmează să-l achiziționezi. Dacă ți se pare mai comodă varianta unui magazin virtual, asigură-te că găsești un producător ce oferă o gamă completă de șeminee și accesorii.

Iar dacă te întrebi în ce constă diferența dintre un șemineu pe lemne și o soba pe lemne, vom încerca să îți oferim câteva informații esențiale în acest articol. Astfel, vei putea să alegi sursa de încălzire potrivită pentru locuința și familia ta.

În primul rând, un șemineu necesită mai mult spațiu, dat fiind că este alcătuit din mai multe componente și poate avea un design diferit, în funcție de cerințele beneficiarilor. În schimb, soba ocupă un spațiu mai mic, aceasta având un design mai compact și mai simplu. De asemenea, sobele nu reușesc să ofere același randament pe care îl oferă un șemineu, acestea fiind recomandate pentru încălzirea spațiilor unde sunt instalate.

Indiferent dacă ne referim la un semineu lemne modern, clasic, elegant sau rustic, acesta conferă un aspect unic spațiului unde urmează să fie montat. O sobă tip semineu se integrează cu ușurință într-o amenajare minimalistă, unde se pune accent pe funcționalitate și mai puțin pe partea estetică.

La capitolul eficiență, șemineul pe lemne este recomandat pentru cei care doresc să încălzească toată locuința sau acele spații cu dimensiuni mari. Acesta este prevăzut cu elemente de distribuire a aerului cald cu ajutorul grilele speciale de aerisire. Astfel, căldura va ajunge uniform în spațiile adiacente locului unde este instalat șemineul.

În ceea ce privește randamentul unei sobe, acesta este limitat. Aerul cald este distribuit în proximitatea camerei în care se află soba sau poate ajunge și în alte încăperi cu ajutorul caloriferelor. Chiar și racordată la calorifere, soba nu avea un randament superior, așa cum se întâmplă în cazul unui șemineu.

Din punct de vedere financiar, semineul necesită o investiție inițială considerabilă, dar deosebit de eficientă pe termen lung spre deosebire de centralele termice. De asemenea, acestea au o durată mare de viață, astfel că  producătorii oferă o garanție de 5-10 ani pentru focar și până la 30 de ani pentru coșul de fum.

În plus, dacă alegi un model de șemineu construit cu plăci izolatoare, poți fii sigur că acesta va fi longeviv. Plăcile sunt construite să reziste la temperaturi de până la 1100 de grade Celsius, fără să aibă efecte negative asupra sănătății tale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri