Știai că ne petrecem mai bine de o treime din viață dormind?

Dormitorul este camera în care stăm în cea mai mare parte a timpului acasă, așadar această încăpere ar trebui să devină cea mai confortabilă dintre toate. În alb sau cu ceva pete de culoare, dormitorul merită toată atenția ta atunci când vine vorba de amenajare, așa că ne-am gândit să îți venim în ajutor cu câteva sfaturi care îl vor transforma în camera ta preferată. Iată care sunt cele mai importante șase sfaturi de care să ții cont!

Pune preț pe pat

La propriu și la figurat. Atunci când alegi patul în care să te poți odihni la finalul fiecărei zile, nu te uita la bani - îți vei mulțumi mai târziu. Cadrul de pat, dar mai ales salteaua, vor fi cele responsabile pentru un somn odihnitor, care te pregătește cum nu se poate mai bine de o nouă zi plină. În lipsa unei saltele ortopedice, te vei ridica din pat cu dureri de mușchi sau de oase, iar diminețile tale vor avea o coloană sonoră compusă din onomatopee. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Caria dentară – ce este și cum se tratează 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Patul, piesa centrală a dormitorului, ar trebui să aibă o dimensiune cât mai mare, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, și să fie rezistent. Dacă îți place să citești înainte de culcare, nu uita că patul cu tăblie înaltă este cel mai potrivit pentru tine. Unde mai pui că dă și o notă elegantă întregii încăperi?

Folosește doar lenjerie de pat de calitate

Dacă încă suntem la capitolul confort, nu puteam să nu amintim și de importanța unei lenjerii de pat adecvate. Bumbacul este materialul câștigător la această categorie, chiar dacă mătasea sau catifeaua au un impact vizual mai puternic. Corpul nostru transpiră în timpul somnului și are nevoie de o suprafață stabilă, pentru a se odihni corespunzător, așa că investește în două seturi de lenjerie pentru pat de cea mai înaltă calitate din bumbac 100%, care vine la pachet cu un avantaj excelent - se poate curăța ușor și își păstrează imprimeurile pentru foarte mult timp.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Nu uita de detalii

Accesoriile pentru dormitor sunt foarte importante, pentru că de ele depinde confortul vizual pe care îl poți avea când pășești în această încăpere. Draperiile lungi până în pământ dintr-un material greu, un tablou cu o imagine care relaxează privirea, un covor modern de care tălpile se pot bucura la prima atingere sau veioze, pe fiecare dintre cele două noptiere, într-un stil aparte te pot face să crezi că ești într-un hotel de cinci stele, nicidecum la tine acasă. 

Aerisește des

Aerul din dormitor este esențial pentru un somn adânc. Cu cât vei aerisi mai des camera viselor, cu atât te vei odihni mai bine. Confortul unui dormitor nici prea rece, dar nici prea tare încălzit, se va regăsi în următoarea dimineață, când te vei trezi fresh și plină de energie. Așadar, cu cinci minute înainte de a te așeza în pat, în fiecare seară, deschide larg ferestrele și lasă aerul proaspăt să pătrundă în încăpere. Senzația va fi una foarte plăcută, mai ales că abia vei aștepta să te învelești cu pătura ta pufoasă. 

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

Scapă de televizor!

Melatonina, hormonul responsabil cu inducerea senzației de somn, nu poate fi eliberată în organism în prezența luminii televizorului sau a ecranului telefonului mobil. Renunță la a te uita la televizor înainte de ora de culcare și înlocuiește serialul preferat cu varianta printată a poveștii care te-a captivat. Cititul îți va obosi suficient ochii, cât să vrei să îi închizi cât mai curând. 

Alege culorile potrivite

Nu în ultimul rând, decorează dormitorul folosind cele mai indicate nuanțe pentru relaxare. Dacă albastrul clasic nu te inspiră, mergi pe varianta rozului pudrat sau al lilaului șters. Piesele de mobilier în culori intense nu sunt recomandate pentru a fi folosite în această încăpere, dar dacă nu ai încotro, contracarează-le efectul prin vopsirea peretelui opus patului în gri. 

Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova

Cu un buget decent, puțină imaginație și sfaturile pe care ți le-am oferit mai sus vei reuși să transformi dormitorul casei tale în cea mai confortabilă încăpere în care ai pășit vreodată!

Foto fr si main: Fotografie creată de Burst, de la Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri