Când vine vorba de renovarea bucătăriei, este foarte important să iei în calcul câteva lucruri esențiale.

Mai mult decât un spațiu în care pregătești masa și o împarți alături de cei dragi, bucătăria reprezintă pentru mulți un loc de adunare, râsete și voie bună. În fond, întotdeauna focul și mâncarea bună au strâns oamenii dragi în același loc. Fie că e vorba de prăjiturile gătite alături de copii într-o duminică friguroasă sau de serile petrecute alături de prieteni, bucătăria este inima oricărei case. De aceea, atunci când vine vorba de renovarea sa, este foarte important să iei în calcul câteva lucruri esențiale.

1. Creează bucătăria pe care ți-o dorești

Ce îți dorești de la bucătărie? Vrei spații întinse în care să pregătești masa în voie? Sau bucătăria este locul în care îți primești prietenii, deci ai nevoie de mobilier pentru bucătărie modernă care să atragă privirile musafirilor și în același timp să fie funcțională? Poate că îți dorești o insulă multifuncțională care să fie atât loc de gătit și depozitat electrocasnice, cât și un mic organizator pentru lucrurile de care ai nevoie (tocător, tigăi, veselă). Cu alte cuvinte, este foarte important să te gândești cum vei folosi bucătăria.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Gătești regulat? Atunci sigur ai nevoie de rafturi, locuri de depozitare și de un frigider încăpător. Lucrezi până târziu și mănânci în oraș sau iei o pizza în drum spre casă? Bucătăria se poate transforma în locul de întâlnire al găștii tale de prieteni. 

2. Pune fiecare lucru la locul lui

În special dacă ai o bucătărie mică, spațiul pe care îl ai la dispoziție și menținerea ordinii sunt foarte importante. Depozitează alimentele neperisabile și farfuriile lângă masă (de exemplu, dacă ai masă cu rafturi încorporate, le poți pune acolo). Dacă gătești, asigură-te că ai loc pentru tigăi și oale lângă aragaz, eventual pe un raft special pentru un acces rapid.

Ai debara? Atunci te poți considera norocoasă. Acolo poți depozita și organiza condimentele, conservele, pastele și orezul. Eventual poți lăsa câteva rafturi pentru dulceață și zacuscă. Pe lângă mobila de bucătărie, care îmbină funcționalitatea cu designul, în ultimii ani a revenit moda rafturilor deschise. O poți încuraja organizând alimentele neperisabile în debara. 

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv

3. Alege înălțimea potrivită pentru mobilă

Blatul de bucătărie ar trebui să fie ușor accesibil unui adult, dar nu atât de jos încât să pună în pericol copiii. De exemplu, tot pentru a-i proteja pe cei mici, cuptorul cu microunde ar trebui pus cu aproximativ 40 cm mai sus de nivelul mesei. 

4. Folosește culori deschise

Nuanțele deschise nu sunt niciodată în afara modei atunci când vine vorba de decor. Dacă culorile puternice, închise, fac bucătăria să pară mică și puțin primitoare, culorile deschise au efectul opus. Alege nuanțe de alb, crem, galben deschis sau albastru azuriu pentru pereți, iar pentru mobilă mergi pe varianta unor culori complementare, fie nuanțe pământii sau simplul alb.

Așa creezi un decor elegant, iar micile detalii - o plantă de apartament, mănușile colorate, fața de masă în culori vii sau covorul cu model geometric - vor scoate în evidență bunul-gust al gazdei. 

Elevii Școlii Quantum din București au obținut locuri fruntașe la MATHLETICS, cea mai mare competiție online de matematică din lume, datorită unui model nou de învățare Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize!

5. Personalizează-ți bucătăria

Dacă pereții și mobila de bucătărie sunt în culori simple, obiectele de decor pot oferi o atmosferă primitoare. Adu personalitate bucătăriei punând fotografii înrămate pe pereți sau coșuri pentru ghiozdanele copiilor. Dacă vrei, poți vărui o porțiune a unui perete cu vopsea cu efect de tablă: aici îi poți lăsa pe cei mici să își pună la încercare creativitatea sau poți desena ceva care să te inspire. 

6. Adu lumina într-o bucătărie întunecată

Doar pentru că ai o bucătărie cu ferestre mici nu înseamnă că trebuie să disperi. Varul în culori deschise va lumina încăperea ca prin minune. Luminile cu LED montate direct pe piesele de mobilier te ajută să găsești lucrurile de care ai nevoie, iar în același timp măresc vizual bucătăria. Adăugarea unei oglinzi pe unul dintre pereți contribuie, de asemenea, la un efect de lărgire a camerei. Mai mult, alegerea unor accesorii metalice sau din inox va reflecta lumina care există deja. 

Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Sursa foto: By George Rudy /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri