In cazul in care iti doresti sa iti reamenajezi dormitorul, dar nu stii ce stil decorativ sa adopti, atunci noi iti recomandam stilul country chic, un stil rustic reinterpretat si cu o nota fresh.

In cazul in care iti

doresti sa iti reamenajezi dormitorul, dar nu stii ce stil decorativ sa adopti, atunci noi iti recomandam stilul country chic, un stil rustic reinterpretat si cu o nota fresh. Acest stil pune accent pe obtinerea unei atmosfere feerice, primitoare si calduroase si pe fuziunea dintre mobilier, materiale, culori si tesaturi.

Pardoseala country chic

Stilul country chic promoveaza eleganta, careia ii adauga o nota personala. In dormitor, opteaza pentru zugravirea peretilor in nuante de pamant, precum cremuri sau marouri, albastru pal, culoarea oului de rata, verde salvie, galben inchis. Daca iti doresti o culoare mai indrazneata, atunci alege bordeaux sau mov-pruna. Poti opta pentru o vopsea decorativa, pentru un efect deosebit, ori pentru un tapet cu motive florale, in culori pale.
In ceea ce priveste pardoseala, alege o dusumea, cu un aspect usor uzat, alba sau natur. Aceasta o poti decora cu un covor din blana sau unul tesut, cu motive rustice; important este ca rezultatul sa fie o atmosfera calduroasa.

Mobilier country chic

Mobilierul joaca un rol important intr-o incapere country chic. Acesta poate fi realizat din lemn de nuc, stejar, fag, cires si are linii clasice; de asemenea, poate fi din lemn vospit alb, in vreme ce patul poate fi realizat din fier forjat. Piese ce nu trebuie sa lipseasca dintr-un astfel de dormitor sunt comoda si masuta de toaleta. Aceasta din urma poate fi inlocuita cu o oglinda supradimensionata, rezemata de perete. Daca spatiul iti permite, amplaseaza un fotoliu, cu spatar inalt, pe care asaza un pled, cu diverse motive decorative si nu uita sa decorezi patul cu multe perne.

Tesaturi

Tesaturile sunt in culori deschise, calde. Acestea pot fi albe, crem, bej, roz pal sau in diverse culori pastelate, indiferent ca este vorba de lenjeria de pat, de draperii sau de tapiseria fotoliului. Decoreaza ferestrele cu perdele simple, transparente, in timp ce draperiile pot fi din materiale groase si cu motive decorative, precum cele florale, dungi sau carouri.

Accesorii

Intr-un dormitor country chic, amplaseaza accesorii din lemn fier forjat si ceramica si nu uita de cele vintage. Opteaza pentru tablouri si fotografii cu rame cu aspect invechit si populeaza dormitorul cu sfesnice si cutii decorative. In ceea ce priveste corpurile de iluminat, alege un candelabru, cu aspect vintage sau contemporan.

Foto 1 si 2: Peacock Blue
Foto 3: Tesco Homes AW11


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri