18 Aprilie 2012 publicat în Casa-Gradina 1 share-uri

Daca iti doresti sa te bucuri zilnic de un somn odihnitor, atunci iti recomandam sa iti amenajezi dormitorul in stil Zen.

Rolul esential pe care dormitorul il are in viata fiecaruia dintre noi este urmat indeaproape de modul in care acesta este amenajat. Un somn odihnitor face minuni asupra sanatatii si a activitatilor noastre de zi cu zi, drept urmare este important modul in care dormitorul este amenajat. Daca iti doresti sa te bucuri zilnic de un somn odihnitor, atunci iti recomandam sa iti amenajezi dormitorul in stil Zen.

Stilul Zen - caracteristici

In amenajarile interioare, stilul Zen cauta obtinerea echilibrului perfect dintre spatiu si forma. Acesta promoveaza minimalismul si renunta la decoratiile in exces, fiecare element avand un rol bine determinat.

Unul dintre principiile acestui stil are in vedere simplitatea. Aceasta se impleteste cu pacea si frumusetea, iar toate obiectele sunt amplasate astfel incat sa atraga linistea si energiile pozitive.

Kudika Tarot

Pardoseala

Piesa de baza intr-un

spatiu zen este pardoseala. Aceasta trebuie sa aiba o culoare naturala si sa fie usor de curatat; este de preferat sa fie realizata din lemn de bambus, insa poti opta si pentru un parchet laminat, de o calitate superioara.

Paleta cromatica

Intrucat stilul Zen pune accent pe natura, paleta cromatica specifica este bazata pe culori calde neutre, de pamant sau de apa. Camera trebuie sa fie luminoasa, aerisita si in culori deschise. In dormitor, cele mai potrivite sunt tonurile de crem si verdele pal.

Mobilier

Stilul Zen promoveaza spatiile aerisite, dar confortabile. Mobilierul este de inspiratie minimalista, in linii simple, drepte. Sunt utilizate doar obiectele absolut necesare, pentru a nu incarca spatiul, iar materialele sunt naturale. Patul poate fi realizat atat din lemn, cat si din metal, si este foarte jos.

Citeste si:
O Românie unită pentru educația copiilor noștri
O Românie unită pentru...

Accesorii

In ceea ce priveste accesoriile, se pastreaza minimul necesar si se inlatura toate obiectele care nu au un rol predefinit. Alege accesorii din lemn si amplaseaza-le in asa fel incat intregul decor sa fie echilibrat si bine proportionat. Ca tesaturi, atat perdelele si draperiile, cat si lenjeria din pat sunt realizate din materiale naturale, precum matase, bumbac sau in.

Plante

Intr-un dormitor zen, este esentiala prezenta unei plante. Aceasta trebuie sa fie de dimensiuni medii si poate fi un lamai, un ficus sau o dracaena.

Dormitor zen - liniste si energii pozitive

Nu in ultimul rand, in dormitor, renunta la televizor, sistem audio si computer; in acest fel, nu numai ca vei pastra o incapere aerisita, dar vei inlatura si radiatiile provenite de la electrocasnice, care te vor impiedica sa ai un somn linistitor.

Foto: Living It Up


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri