Fara indoiala, imaginea personala conteaza extrem de mult in relatiile dintre oameni si in viata noastra sociala, iar impactul ei se extinde si asupra parcursului nostru profesional indiferent ca ne aflam intr-o pozitie entry level sau de senior.

Excesul ponderal are un impact negativ asupra carierei

Se pare ca greutatea are impact nu numai asupra sanatatii orgasnismului, dar si asupracarierei

, se arata intr-un studiu realizat de cercetatori din Statele Unite. Cercetatorii de la Universitatea Wayne din Detroit, analizand studii efectuate in ultimii 25 de ani, au ajuns la concluzia ca obezitatea are un impact negativ la locul de munca, cei din domeniul vanzarilor avand mai mult de suferit decat cei aflati in pozitii de top. In aceasta ramura profesionala accentul se pune in mod deosebit pe imaginea individuala. Cort Rudolph, unul dintre cercetatori, arata ca oameni evalueaza capacitatea de munca a unei persoane in functie de aspectul fizic. Stereotipiile au devenit din ce in ce mai frecvente, existand idei preconcepute conform caruia persoanele supraponderale nu sunt la fel de eficiente ca si celelalte si sunt vazute mai putin bine decat acestea.

Din cauza excesului ponderal, unele persoane intampina greutati atunci cand trec prin procese de selectie si recrutare. In schimb, atunci cand vine vorba de evaluari si calificative acordate performantelor profesionale, rezultatele sunt identice cu ale celorlalte persoane. Cort Rudolph mai apreciaza ca s-au format anumite stereotipii legate de persoanele cu exces de greutate. Acestea sunt categorisite drept lente, neingrijite sau delasatoare. Se crede ca au mai putina incredere in ele insele, ca ar fi mai putin organizate si ca nu au autocontrol. Rudolph arata ca persoanelor supraponderale le este asociata din start o sanatate deficitara, iar angajatorul gaseste de cele mai multe ori jenant acest aspect. Totodata, se pare ca persoanele supraponderala aflate in varful piramidei profesionale sunt afectate mai putin decat cele aflate la baza piramidei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri