Te-ai intrebat de ce locul de munca a inceput sa-ti para un calvar pe care esti nevoita sa-l traiesti zi de zi? Ai avut vreodata de a face cu un sef toxic?
Cand ai de-a face cu o astfel de persoana, primul lucru pe care ai tendinta sa-l faci este sa dai bir cu fugitii. Intr-adevar, nimic de condamnat! Mici sanse sa schimbi o astfel de persoana. Poti insa incerca sa-i dai relatiei respective o turnura pozitiva. Trateaza-l cu respect chiar daca nu primesti intotdeauna respect din partea lui. Fixeaza-ti un obiectiv in minte si incearca sa te concentrezi asupra lui, stabileste-ti in minte niste bariere peste care seful nu poate trece. Daca te suprasolicita cu taskuri imposibile, refuza-l politicos si spune-i sa-ti seteze prioritatile. Daca ai de-a face cu un sef invizibil, adu-i la cunostinta ca lipsa de sprijin din partea sa iti afecteaza munca. Informeaza-l intr-un mod politicos! Nu te lasa intimidata usor de catre sefii autoritari. La un moment dat, ei sunt cei care au nevoie de tine si vor apela la ajutorul tau.

Incearca sa ai rezultate performante in activitatile pe care le depui. Daca ai succes in ceea ce faci, vei evita eventualele nemultumiri si critici la adresa ta. Comunica of-urile tale, dar fara lamanetari si amenintari cu demisia. Expune problema intr-un mod cat mai obiectiv. Nu interpreta atitudinea sa ofensatoare ca pe un atac la propria persoana si incerca sa privesti mai degajat problema. Atitudinea lui tine strict de felul sau de a fi, nu de propria-ti persoana. Daca ai de a face cu un perfectionist, fa-l sa aiba incredere in abilitatile si competentele tale. Informeaza-l in legatura cu realizarile tale inainte ca el sa-si inceapa asidua munca de cercetare si verificare. Exprima-ti parerea vizavi de comportamenul sau jignitor in termeni cat mai politicosi si fara sa-l provoci. Nu te duci la ceilalti superiori sa te plangi decat in momentul in care situatia scapa de sub control. Ataca seful nepasator demonstrandu-i ca tie iti pasa. Solicita-i o evaluare concreta, adreseaza-i intrebari astfel incat sa fie nevoit sa-ti raspunda.

Un articol de Dana Negoita
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Curățenia de Paște în pădurea Lucianca - o inițiativă Sarantis România împreună cu Let’s Do It România

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri