28 Februarie 2022 publicat în Cariera 8 share-uri

Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) desfășoară și în acest an Campionatul de dezbateri pe tema schimbărilor climatice, „Earthbate”, care a ajuns la cea de-a II-a ediție.

Comunicat de presa

Lansat în 2021 cu scopul de a trezi interesul copiilor față de amenințările efectelor climatice asupra Pământului și, implicit, asupra ființei umane, proiectul este parte dintr-un program de educație privitor la acțiunile climatice, denumit Bridging European and Local Climate Action (BEACON)

Finanțat de Ministerul Mediului din Germania, BEACON este axat pe facilitarea schimbului între guvernele naționale, municipalitățile și școlile din Europa cu scopul de a consolida cooperarea și de a crea ambiții comune pentru re­a­li­zarea obiectivelor Acordului de la Paris. Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) este unul dintre cei doi parteneri selectați de finanțatorul programului BEACON. În proiect sunt implicate 55 de insti­tu­ţii de învățământ din Republi­ca Cehă, România, Bulgaria și Ger­mania.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Implementarea proiectului la nivel național este rezultatul colaborării SNRB cu școlile din țară, dar și cu primăriile din localitățile în care se derulează. Competiția din acest an a început în 26 ianuarie și va dura cel mai probabil până la sfârșitul lunii iunie.

În cea de-a doua ediție de „Earthbate”, s-au înscris elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal, de stat sau privat, proveniți din București, dar și din alte județe din țară între care: Botoșani, Dolj, Cluj, Constanța, Hunedoara, Neamț, Prahova, Sălaj, Vaslui, Vâlcea.

Dacă anul trecut în competiție au fost înscrise 16 echipe, anul acesta numărul acestora a ajuns la 50, ceea ce demonstrează succesul proiectului în rândul publicului țintă.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Caria dentară – ce este și cum se tratează 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Între principalele teme supuse dezbaterii, în competiția de anul acesta, se află subiecte care preocupă întreaga planetă în momentul de față, ca de pildă sustenabilitatea agriculturii organice, energia regenerabilă, defrișările masive, risipa de alimente, epuizarea resurselor naturale la nivel planetar, dispariția anumitor specii de plante și animale, transformarea deșeurilor în resurse și reciclarea bateriilor.

Pe lângă faptul că responsabilizează copiii, care, la rândul lor, își vor responsabiliza părinții, importanța proiectului „Earthbate” este cu atât mai mare cu cât, recent, președintele Klaus Iohannis a declarat drept necesară introducerea educației de mediu în școli ca materie obligatorie.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Mai mult decât atât, toate dezbaterile se poartă în mediul online, pe platforma Beacon Project Romania, ceea ce înlesnește accesul oricăror doritori la proiect, creându-le posibilitatea de a se informa, a interacționa și a pune orice întrebări cu privire la temele dezbătute.

Competiția de anul acesta se va încheia la începutul verii. Prima ediție s-a desfășurat până la data de 22 iunie și a fost câștigată de echipa „Save the Earth” a Școlii Gimnaziale Nr.56, Sector 2, București, care a disputat finala cu echipa „Viitor Verde” a Liceului Teoretic Maciuca, comuna Maciuca, județul Vâlcea.

Conform regulamentului concursului, o echipă este formată din trei elevi și un profesor coordonator, fiecare unitate de învățământ având dreptul să înscrie în competiție maximum două echipe. Moderarea dezbaterilor este realizată de reprezentanți ai Asociației SNRB, iar votarea echipelor se face în chat-ul paginii de Facebook de către persoanele din rândul audienței. În funcție de poziția adoptată față de subiectele supuse dezbaterii, echipele sunt împărțite în PRO și CONTRA, fiecare argumentând de pe poziția sa.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   10 Rochii de vară care emană energie și feminitate Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Premiile puse în joc de Asociația SNRB constau în brățări fitness, mini boxe portabile wireless, căști Bluetooth, încărcătoare externe - power bank, tricouri și hanorace, măști de protecție, pixuri și carnete, toate inscripționate cu logo-ul campionatului.

Prin acest proiect, Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor se detașează ca una dintre cele mai active entități care acționează concret și susținut în conștientizarea importanței protecției mediului în rândul copiilor și al adolescenților și, implicit, în rândul părinților și chiar al apropiaților acestora, ceea ce contribuie la schimbarea mentalității și a atitudinii generațiilor viitoare față de mediu și față de planetă în general.

Cu prietenie,

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

Echipa SNRB


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri