Ne ajuta acest buget personal sau ne da inca o "bataie de cap" in vremurile acestea in care suntem deja atat de ocupati? Bugetul personal sau familial poate fi un instrument foarte util, un pas important in crearea unui sistem eficient care sa te ajute sa scapi de datorii.

Planificarea propriilor venituri poate fi eficienta, iar o gestionare corecta a banilor ne poate fi de folos in imbunatatirea situatiei financiare. Pe langa incercarile de a economisi si de a razbi printre facturi si rate bancare, avem nevoie de alte doua instrumente foarte importante: bugetul personal si bilantul personal.

Ne ajuta acest buget personal sau ne da inca o „bataie de cap” in vremurile acestea in care suntem deja atat de ocupati? Bugetul personal sau familial poate fi un instrument foarte util, un pas important in crearea unui sistem eficient care sa te ajute sa scapi de datorii. Pentru multi oameni, alcatuirea lui poate fi o sarcina dificila, insa nu este complicat deloc, de multe ori cel mai dificil este inceputul.

Crearea unui buget poate fi impartita in 5 etape:

1. Stabilirea obiectivelor financiare
Acestea trebuie sa fie realiste, specifice, masurabile si definite in timp.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate

2. Calcularea venitului lunar: salarii, venituri din dobanzi, etc.

3. Calcularea cheltuielilor lunare fixe si variabile.
Ia in considerare toate cheltuielile si stabileste o suma aproximativa pentru fiecare.
Poti grupa cheltuielile casei astfel:
» Cheltuieli fixe - precum chiria, ratele la credite, leasing masina etc (sunt usor de identificat)
» Cheltuieli flexibile – cum ar fi cheltuieli cu alimente, imbracaminte, iesiri cu prietenii etc (acestea variaza de la luna la luna)
» O categorie aparte de cheltuieli importante sunt cele referitoare la asigurarea de viata, pensia privata, asigurarea locuintei sau a masinii care de regula se realizeaza trimestrial, semestrial sau doar o data pe an.

4. Compararea bugetului disponibil cu cheltuielile reale.
Trebuie sa iei toate masurile necesare (cresterea veniturilor sau reducerea cheltuielilor) pentru a armoniza aceste doua elemente!

Vouchere noi pentru români. Cui va acorda Comisia Europeană 4.000 de lei, în a doua jumătate a anului A fost lansat primul centru de igienizare dentară din România 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

5. Urmarirea evolutiei situatiei financiare si revizuirea bugetului daca este cazul.

Sfaturi:
• Include intotdeauna in cheltuielile fixe o suma care iti va servi drept fond de economii sau de urgenta.
• Este foarte important ca bugetul personal stabilit sa-ti satisfaca nevoile.
• Nu trebuie sa elimini complet toate cheltuielile legate de iesiri, restaurante, cinematografe etc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri