Mobilitatea este o cerință esențială pentru multe locuri de muncă. Posibilitatea de a te deplasa în interes de serviciu este apreciată de mulți angajatori, însă nu este potrivită pentru orice angajat. De multe ori, se discută despre faptul că aceste călătorii sunt obositoare și că te țin departe de familie și prieteni. Dacă nu ai însă o relație stabilă și încerci să eviți rutina, călătoriile în interes de serviciu devin mai atractive. Iată care sunt principalele avantaje ale acestora:
Contacte noi
Relațiile sunt esențiale pentru o carieră de succes, iar călătoriile în interes de serviciu te vor ajuta să îți dezvolți o rețea profesională solidă. Deplasându-te în interes de serviciu, vei întâlni oameni noi, interesanți, care te vor ajuta să avansezi din punct de vedere profesional, potrivit Inc. Astfel, fie că vei dori în viitor să avansezi în cadrul aceleași companii, fie că vei dori să îți schimbi locul de muncă, legăturile profesionale pe care le faci în timpul călătoriilor te vor ajuta cu recomandări și sfaturi.
Cazare inedită
Ai fost mereu curioasă cum e să te cazezi la un hotel de lux, însă ai considerat că nu merită efortul financiar? Călătoriile în interes de serviciu îți pot oferi în anumite condiții posibilitatea să petreci noaptea în locuri interesante, unde nu te-ai fi cazat altfel. Iar dacă înainte exista problema deplasării lungi de la hotel la biroul unde ai întâlnirea, e bine să știi că au apărut proiecte care rezolvă acest inconvenient. De exemplu, Liviu Tudor a inițiat un proiect numit Studio One - Accommodation Suites, prin care poți fi cazat în condiții similare hotelurilor de 4 stele, aflându-te la doar 3 minute distanță de birourile West Gate din București.
Mai puțină rutină
Până la un punct, rutina poate fi bună: poate fi obositor ca programul să ți se schimbe constant. Însă dacă zilele se desfășoară prea asemănător, intervine plictiseala, iar interesul și motivația față de locul de muncă vor scădea. Atunci când călătorești în interes de serviciu, păstrezi programul zilnic suficient de interesant încât să nu te plictisești.
Noi modalități de recreere
Fiecare regiune are limitările sale în ceea ce privește modalitățile de divertisment. Atunci când călătorești pentru muncă și stai într-un loc nou mai multe zile, vei avea ocazia să încerci lucruri care nu sunt disponibile în regiunea în care trăiești. Niciun oraș nu le are pe toate, însă atunci când călătorești, poți încerca multe experiențe noi. Oricât de deosebite sunt gusturile tale în materie de divertisment, vei găsi cu siguranță orașe în care să experimentezi modalități de recreere care să îți placă.
Învățarea unor lucruri noi
Nu doar că vei dobândi mai multe cunoștințe despre geografie, ci vei avea ocazia să înveți câte ceva din fiecare loc nou în care mergi. Acest lucru nu înseamnă că îți vei petrece timpul prin muzee sau galerii de artă - cel mai probabil, nu vei face acest lucru după o zi solicitantă de muncă. Vei învăța însă fără să îți propui să faci asta, despre arhitectura și istoria orașelor în care călătorești, precum și despre diferite culturi și stiluri de viață. Călătoriile în interes de serviciu îți oferă posibilitatea să intri în contact cu persoane cu mentalități și cunoștințe diferite, de la care poți învăța foarte multe.
Dezvoltarea abilităților
Atunci când te deplasezi pentru muncă, îți exersezi anumite abilități și competențe. Ca să îți faci treaba cu succes, vei avea nevoie să fii organizată, adaptabilă și să rezolvi rapid problemele care apar pe parcurs. Ai nevoie să te întâlnești cu un client important a doua zi, dar zborul tău a fost anulat? Va trebui să să identifici rapid soluții alternative și să fii flexibilă, ca să obții rezultatul dorit. În timp, îți vei dezvolta capacitatea de rezolvare a problemelor în timp record, de orientare în timp și spațiu, de organizare și de adaptare.
Sursă foto: Shutterstock
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani
Un cabinet de avocat din Iași vă va ajuta să înființați o societate în deplină legalitate!