Cele mai mari 4 mituri despre bani, demontate

12:06, 5 Iunie 2018 publicat în Cariera63 share-uri

4 afirmații despre bani, foarte des întâlnite în prezent, și adevărul despre ele:

De-a lungul timpului, s-au format multe mituri despre bani. Unele sunt inofensive, iar altele pot înclina balanța spre o decizie greșită pentru finanțele tale sau ale familiei. Finanțele persoane influențează mult din modul în care ne trăim viața, dar circulă multe informații greșite cu privire la acestea. Uite 4 afirmații despre bani, foarte des întâlnite în prezent, și adevărul despre ele:

1. Ai nevoie de un scoring mare ca să faci un credit

Băncile trimit către Biroul de Credit informații pe baza cărora se generează un scor pentru fiecare client, cuprins între 300 și 850. Aceste informații pot fi legate de creditele în derulare, creditele noi, durata istoricului și tipurile de credit folosite. Multe persoane consideră că dacă ai un scoring bancar mic, nu mai poți face credite. Acest lucru nu este adevărat, existând mai multe soluții. Dacă întârzii cu ratele la credit, scoringul tău bancar scade. Dacă întârzierea plăților a avut o cauză rezonabilă, de altă natură decât financiară, cum ar fi o boală care a necesitat internarea, e posibil ca banca să îți acorde oricum un credit.

Citeste si:
Ce pași trebuie să urmezi pentru a-ți cumpăra o locuință a ta
Ce pași trebuie să urmezi...

În orice caz, doar instituțiile financiare bancare acordă credite în funcție de scoring, nu și cele nebancare. Poți obține credite indiferent de istoricul bancar, dar cu adeverință de venit. În cazul în care ai nevoie de un credit și decizi că cel nebancar e mai potrivit pentru tine, e important sa calculezi cu responsabilitate suma împrumutată și costurile acesteia, ca să fii sigur că poți plăti ratele la timp.

2. E suficient ca o persoană din cuplu să se ocupe de bani

Gestionarea banilor nu este o activitate plăcută pentru majoritatea oamenilor: trebuie să planifici, să stabilești priorități și să știi când să economisești. De aceea, în cupluri, se întâmplă ca gestionarea banilor să nu fie împărtășită de ambii parteneri. E normal ca o persoană să fie mai preocupată decât cealaltă de acest aspect. Nu e nevoie ca ambii parteneri să fie la fel de implicați. Însă e greșit să consideri că nu te expui niciunui pericol, în special pe termen lung, atunci când o singură persoană se ocupă de finanțele cuplului sau familiei.

Citeste si:
Brico Dépôt lansează serviciul Click & Delivery pentru comenzi...
Brico Dépôt lansează...

De obicei, atunci când nu cunoști bine limitările bugetului, poți avea tendința să cheltuiești mai mult. În plus, ar trebui luată în calcul și eventualitatea despărțirii, un moment deloc ideal să afli care sunt datoriile. Prin urmare, nu e de ajuns ca un singur partener să se ocupe de gestionarea banilor.

3. Orice adult are nevoie de asigurare de viață

Probabil ai auzit măcar odată ideea că toată lumea ar trebui să își facă asigurare de viață. Acest lucru nu este însă adevărat în toate cazurile. O asigurare de viață clasică este cu siguranță utilă dacă ți se întâmplă ceva și ai persoane care depind de tine.

De exemplu, dacă nu mai poți munci din cauza unei boli sau dacă îți pierzi viața într-un accident, asigurarea de viață devine un ajutor pentru familie. Însă pentru persoanele care nu au copii, parteneri de viață sau rude, asigurarea de viață își pierde mult din utilitate, potrivit Forbes.

4. E mereu o idee bună să îți ții banii în bancă

Băncile sunt locuri sigure pentru a-ți păstra banii, însă e bine să te gândești de două ori la cât de bine ți se potrivește un cont de economii. Dobânzile mici caracteristice acestora sunt afectate de inflație. Într-o perioadă cu inflație mare, poți pierde bani ținându-i într-un cont de economii, din cauza devalorizării acestora. În special în cazul unor sume mari, poate fi mai bine să identifici soluții alternative sau să îi investești.

Sursă foto: Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri