7 Septembrie 2015 publicat în Cariera 2 share-uri

Atunci cand nu se respecta un echilibru cu viata personala, munca intensa poate avea un impact negativ asupra sanatatii fizice si mentale. Iata sapte moduri in care poti fi afectata:

5. Poate cauza stres suplimentar

Cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv au gasit o legatura semnificativa statistic intre epuizarea cauzata de job si boala cardiaca si au concluzionat ca angajatii cei mai stresati au dezvoltat probleme cardiace cu 79% mai mult decat colegii lor mai putin stresati. Factorii de risc care duc cel mai adesea la epuizare sunt reprezentati de orele de lucru lungi, lipsa suportului emotional si dificultatea sarcinilor de serviciu.

6. Pot aparea probleme oftalmologice

Multi angajati lucreaza zilnic intre 9 a.m. si 5 p.m. cu ochii lipiti de ecranele computerelor, tabletelor ori smartphone-urilor. Cercetatorii de la Vision Council au aratat intr-un studiu ca 61% dintre americani se confrunta cu probleme oftalmologice (iritatii, uscaciunea mucoasei, vedere incetosata) cauzate de privitul exagerat la ecranele computerelor. O modalitate recomandata de catre acestia de a diminua disconfortul ocular este ca la fiecare 20 de minute lucrate cu ochii in ecran, sa se faca o pauza de 20 de secunde, privind un obiect aflat la o distanta mai mare de 6 metri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

7. Statul peste program nu imbunatateste productivitatea

Daca lucrezi 50 de ore sau mai mult saptamanal, de fapt esti mai putin productiv decat daca ai lucra un program standard. Cercetatorii de la Stanford University au aratat intr-un studiu ca productivitatea scade pe masura ce cresc orele petrecute la serviciu. Astfel, dupa 70 de ore sau mai mult muncite/saptamana, de fapt angajatii nu realizeaza nimic in plus in orele suplimentare. Cu alte cuvinte, renunta la a veni foarte devreme la serviciu si a pleca foarte tarziu, cel mai probabil este ca nici nu faci mare lucru, oricum.

de Ramona A.

Foto homepage: Yuriy Maksymiv / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri