Ce ti-ai dorit in copilarie sa devii atunci cand vei fi mare? Ai visat sa devii un actor sau un cantaret celebru? Sau presedintele SUA? Poate ai vrut sa devii atlet la Olimpiade sau unul dintre cei mai bogati oameni din lume. Cu totii avem visuri si ambitii. Fara indoiala, unele dintre ele ti le-ai implinit. Insa, indiferent cat succes ai in prezent, inca mai ai vise si teluri ce asteapta sa fie implinite.

Linia finala, cand vine vorba de integritate, este aceea ca ea permite altora sa aiba incredere in tine. Iar fara incredere, nu ai nimic. Increderea este factorul cel mai important in relatiile personale si profesionale. Este liantul care-i tine pe oameni laolalta. Si este cheia devenirii unei persoane cu influenta. Increderea este astazi din ce in ce mai mult un lucru rar. Oamenii au devenit tot mai suspiciosi si sceptici.

* ”Daca nu poti avea incredere totala in cineva, nu poti avea nici incredere partiala”

Daca integritatea este atat de importanta pentru a avea succes, ea este de-a dreptul critica daca vrei sa devii o persoana cu influenta, atragand cu sine respectul, demnitatea si increderea. Cum evidentiaza Cheryl Biehl: “Una din realitatile vietii este aceea ca daca nu poti avea incredere totala in cineva, nu poti avea in acea persoana nici incredere partiala”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Este crucial sa-ti mentii integritatea avand grija de lucrurile marunte. Multi oameni nu inteleg acest lucru. Ei cred ca pot face orice doresc cand este vorba de lucrurile marunte, deoarece cred ca atata timp cat nu au erori majore sunt in regula, dar principiile etice nu sunt flexibile. O minciuna mica si nevinovata este totusi o minciuna. Furtul e furt - chiar daca este vorba de 1 leu, 1000 sau un milion. Integritatea se infaptuieste punand caracterul deasupra castigului material, oamenii deasupra lucrurilor, serviciul peste putere, principiile deasupra convenabilului, perspectiva deasupra momentanului. Caracterul nu se creeaza in perioadele de criza, el doar iese la iveala. Tot ceea ce ai facut in trecut - si chiar lucrurile pe care ai neglijat sa le faci - ajung la un capat, atunci cand esti sub presiune.

* Integritatea nu este trecuta pe cartea de vizita

Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Caria dentară – ce este și cum se tratează

Unul din motivele pentru care multe persoane nu-si dau seama unde gresesc in lupta cu scaparile de integritate este acela ca ei au tendinta de a privi in exteriorul lor pentru a explica orice deficienta de caracter. Dar dezvoltarea integritatii este oproblema interioara, care nu tine cont de circumstante. Spre exemplu, unii psihologi si sociologi ne spun ca multe persoane cu un caracter slab n-ar fi asa cum sunt daca ar fi crescut intr-un mediu diferit. Insa doi oameni pot creste in acelasi mediu, chiar in aceeasi vecinatate, iar unul poate fi integru in timp ce celalalt nu, pentru ca la un moment dat, odata cu dobandirea maturitatii, integritatea se masoara doar in alegerile pe care acestia le fac.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri