6 Martie 2015 publicat în Cariera 12 share-uri

Pavlina Marinova este un model de femeie puternica ce reuseste sa imbine armonios cariera cu viata de familie, bucurandu-se din cand in cand si de timp pentru sine.

Cu un impresionant profil in cariera, fostul director Oriflame ne ofera un interviu despre un proiect de beauty unic in Europa: Pick N Dazze.

Pick N Dazzle este un concept creat pentru a satisface nevoile femeii moderne care functioneaza ca un expert virtual in frumusete: iti faci un profil de beauty raspunzand la o multitudine de intrebari, iar expertii aleg pentru tine cele mai potrivite produse pe care ti le trimit, luna de luna, in functie de bugetul pe care doresti sa il aloci. Brandurile sunt atent alese dupa multe studii de piata si reviw-uri de la consumatoare. Pavlina ne ofera mai multe detalii despre acest bussiness, dar si despre femeia ce sta in spatele unui brand puternic.

Garbo: O cunoastem pe Pavlina Marinova ca fiind o femeie de afaceri de invidiat, plina de energie si cu multe idei inovatoare. Cum v-ati gandit sa dezvoltati un asemenea proiect, precum PICK N DAZZLE? Care este povestea din spatele acestui brand?

Pavlina Marinova: Ca femeie de afaceri am intalnit de multe ori dificultati in a-mi imparti timpul intre familie, cariera si sa imi mai ramana si timp pentru mine. Si sunt constienta ca asta e o problema cu care ne confruntam din ce in ce mai multi.

Cred ca cel mai mare trend la nivel global in acest moment este acela de a “cumpara confort”. Toti suntem presati de timp si devine din ce in ce mai dificil sa mergem la cumparaturi, mai ales cand stiam ca stam in trafic ore in sir, ceea ce se intampla in orasele mari.

Asa ca m-am gandit la un model de business care sa combine urmatoarele aspecte: sa serveasca nevoilor zilnice de ingrijire si infrumusetare ale clientelor, intr-o maniera rapida si usoara, iar alegerea produselor sa fie personalizata.

Dupa 2 ani in care am facut un research ale ultimelor trenduri in materie de beauty shopping (de la start-up-uri innovative in SUA, la ultimele cercetari de piata), am creat Pick n Dazzle, unde noi alegem, iar tu stralucesti (We pick and You Dazzle).

G: De ce ati ales tocmai Romania ca piata de testare a acestui proiect?

Pavlina: Romania este o foarte buna piata de testare pentru businessul nostru si pentru a intelege cum il percep consumatorii, ce trebuie sa schimbam sau sa adaugam. Femeilor de aici le pasa de frumusete, online-ul este intr-o crestere impresionanta... De altfel, si categoriile de fashion si beauty au crescut intr-un ritm alert in e-commerce.

Per ansamblu, sunt foarte impresionata de cresterea economica a Romaniei si de investitiile din ultimii 10-15 ani. Toti acesti factori m-au ajutat sa iau decizia de a veni aici prima data.

G: Care sunt obstacolele pe care le-ati intalnit in dezvoltarea acestui business? Cat de dificila a fost implementarea acestui concept?

Pavlina: Focusul meu cel mai mare a fost acela de a comunica foarte clar modelul nostru de business si de a face diferenta intre serviciul nostru si serviciul de beauty sample boxes. Exista numeroase companii care vand cutii cu mostre sau cu produse de mici dimensiuni, de multe ori combinate la intamplare, pentru a le oferi spre testare clientilor. La prima vedere se intampla ca si Pick N Dazzle sa fie considerat tot un astfel de serviciu. Cu ajutorul comunitatii de bloggeri am reusit sa comunicam foarte clar cu ce e conceptul nostru diferit fata de altele. Si sunt foarte recunoscatoare celor care au ajutat cu acest lucru.
In afara de asta, orice inceput e unul greu. Pe de o parte ne dorim o varietate mare de branduri si produse care sa ne ajute sa facem cea mai buna alegere pentru fiecare clienta in parte. Pe de alta parte, ca start up, volumele de vanzare nu sunt foarte mari si a fost destul de riscant pentru noi sa avem un depozit mare. Cererea si oferta trebuie sa fie echilibrate, astfel incat sa reusim din punct de vedere financiar. Am inceput cu 250 de produse diferite in depozit, iar acum, am inceput sa adaugam si alte branduri. La sfarsitul anului 2015 mi-as dori sa am 1000 de produse din care sa putem face selectia.

G: In ceea ce priveste portofoliul de produse PICK N DAZZLE, se regasesc aici si branduri romanesti?

Pavlina: Inca de la inceputul lunii ianuarie am lansat o campanie impreuna cu o comunitate de bloggeri pe care i-am rugat sa-si intrebe cititorii ce branduri si-ar dori sa vada in portofoliul Pick N Dazzle. Punand aceasta intrebare le-am reamintit si filosofia noastra: ne dorim sa lucram cu branduri care garanteaza pentru calitatea lor, indiferent daca sunt branduri foarte cunoscute sau la inceput de drum.

De asemenea, selectam branduri care au o poveste in spate, care sunt inovative sau care au niste functionalitati organice sau naturale. Am primit un imput foarte interesant din partea cititorilor si acum analizam raspunsurile. Mi-as dori foarte tare sa avem si branduri romanesti in portofoliu pe care sa le ducem catre alte piete.

G: Spuneti-ne cate ceva despre brandurile cu care lucrati. De ce le-ati ales tocmai pe acestea?

Pavlina: Am explicat putin mai devrem filosofia brandului nostru si acum as putea sa dau cateva exemple despre cum implementam aceasta filosofie. La nivel de calitate al produselor, noi lucram doar cu companii de origine europeana si achizitionam produsele direct de la manufacturieri. In acest fel ne asiguram ca mesajul brandului este transmis corect.

Fiecare brand din portofoliul nostru e ales cu un motiv. Bulgarian Rose Karlovo este cel mai vechi producator, cu o istorie de 65 de ani, iar produsele vin direct din Valea Trandafirilor din Bulgaria. Acesta este un produs de traditie.

Lady Lia este un brand italian ce are produse naturale si organice. Conceptul L’Action se bazeza pe Beauty-on-the-go, unul dintre ultimele trenduri in randul consumatorilor in ceea ce priveste timpul si accesibilitatea frumusetii. Indemne este un brand specializat in ingrijirea pielii iritate si uscate, produsele lor fiind asemanatoare cu cele farmaceutice, deoarece se bazeaza 95% pe uleiuri naturale. Teeez Trend Cosmetics are un design extraordinar si o gama de produse foarte atractive si dinamice. Sally Hansen este liderul global in ingrijirea unghiilor. NAOBAY cuprinde o gama splendida de produse de ingrijire a pielii din Europa. GLOV este un produs pantentat iar compania este condusa de doua tinere antreprenoare.

Fiecare brand are ceva special care te atrage, un motiv pentru care il iubesti. Asadar, produsele de frumusete trebuie sa imbine functionalitatea cu emotionalul.

G: Ce aduce diferit conceptul PICK N DAZZLE pentru femeile din Romanaia?

Pavlina: In primul rand, ofera sfatul unor experti in frumusete in alegerea produsele potrivite pentru stilul si preferintele fiecaruia. Cu greu gasim servicii asemanatoare in Europa. Pick N Dazzle presupune cumparaturi confortabile si rapide, printr-un canal de incredere. Odata ce clienta a trecut prin procesul de crearea a unui profil de frumusete, a selectat bugetul lunar pe care este dispusa sa il aloce, noi preluam informatiile pentru ca Ea sa isi primeasca la usa produsele, luna de luna.

De altfel, avem noi branduri, care nu sunt disponibile pe piata din Romania, iar raportul calitate-pret este foarte bun. Ambalajele atragatoare, serviciile rapide, transportul gratuit si calitatea intregului proces, al experientei clientei este ridicata, deoarece dezvoltam continuu noi modalitati de a imbunatati tot acest proces.

Oferim, in plus, continut interesant despre frumusete si moda pe site. Femeile vor mereu sa fie surprinse, exista mereu un moment de emotie atunci cand primesti cutia in maini si ajungi sa te intrebi ce vei gasi inauntru.. desigur, nu asta este principalul lucru care ne conduce business-ul si nu ne bazam doar pe ideea de descoperire. Realizam alegeri informate si sustinute legate de produsele noastre, bazate pe profilele de frumusete create pe site. Elementul surpriza vine drept extra valoare pentru clientii nostri.

Daca totul decurge conform planului, in ce alte tari va ganditi sa dezvoltati ulterior acest business?
Cu cat conceptul se va imbunatati si vom avea dovada ca acest serviciu este cautat de catre clienti, ne vom extinde si catre alte piete. In plus, brandurile de frumusete si producatorii sunt interesati atat de legatura noatra directa cu cei care ne sunt clienti, cat si de cunostintele noastre despre preferintele si nevoile lor.

Momentan, discutam in cadrul echipei despre urmatoarele piete de deschidere si cel mai probabil le vom cauta pe cele care au o dinamica si un comportament de cumparare diferit. Trebuie sa testam acest model si in alte medii.

Bineinteles, un obiectiv al nostru pe termen mediu este sa intram pe cea mai mare piata online din Europa, mai exact, Marea Britanie. Ma voi bucura daca vom ajunge acolo in aproximativ 2 ani.

G: Sa vorbim putin si despre femeia din spatele carierei. Cum reusiti sa duceti toate responsabilitatile de zi cu zi, dar totodata sa va gasiti timp si pentru relaxare? Cum isi petrece Pavlina Marinova timpul liber, care sunt hobby-urile ei?

Pavlina: Este o munca grea, dar o iubesc. De altfel, nu o vad ca pe un job. Imi place sa dezvolt noi concepte, noi caracterisitici, sa imbunatatesc sisteme si tot ce tine de creatie. Cel mai mult imi place, recunosc, sa interactionez cu echipa mea, cu toti partenerii sau clientii, este fantastic! Nimic nu ma poate face sa dau inapoi, sunt foarte optimista si am rezerve mari de energie pe care o sa le investesc in ideile mele. Nu prea am timp liber, iar atunci cand am, mi-l petrec fie cu familia, copii, fie cu prietenii. Incercam sa il petrecem calatorind sau relaxandu-ne impreuna, facand sport. Iarna, de exemplu, merg in weekend-uri la ski, iar vara imi petrec foarte mult timp cu cei dragi. Si inca imi place sa merg in cluburi, unde am aceeasi energie ca la birou. Business-ul meu este si pasiunea mea si sunt foarte norocoasa ca fac acest lucru.

G: Ce credeti ca este cel mai important pentru o femeie, in materie de frumusete?

Pavlina: Cel mai important lucru pentru o femeie este sa fie fericita si implinita cu ceea ce face, sa se simta iubita de oamenii din jurul ei. Atunci cand radiaza de fericire, stim ca viata si relatiile ei sunt cat se poate de frumoase.
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri