In prezent, trendul bonusarilor, desi imatur, incepe sa ia amploare iar companiile incep incet incet sa se autoeduce in spiritul oferirii de beneficii cat mai atractive.

In ultimii ani, pe langa traditionalele bonuri de masa, atat companiile romanesti, cat si multinationalele ofera si o serie de beneficii non-financiare in vederea fidelizarii, motivarii si retentiei angajatilor.

„Daca la intrarea intr-o de companie aceste beneficii nu au o asa mare importanta, mai ales daca angajatul este proaspat absolvent, existand tendinta de a minimaliza importanta acestor avantaje in detrimentul unor unelte de lucru clasice cum sunt laptop-ul, telefonul mobil si masina, odata cu inaintarea in varsta majoritatea angajatilor incep sa constientizeze importanta unei sali de fitness de exemplu sau a unei asigurari medicale”, a declarat pentru Wall Street, Calin Sandru, Account Manager Adecco.

In prezent, trendul bonusarilor, desi imatur, incepe sa ia amploare iar companiile incep incet incet sa se autoeduce in spiritul oferirii de beneficii cat mai atractive. „Fiecare companie isi alege singura ritmul de dezvoltare la capitolul motivare si gradul in care constientizeaza necesitatea oferirii unor pachete extrasalariale cat mai atragatoare”, este de parere Eliza Simion, Junior Human Capital Consultant, Lugera&Makler.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

La randul lor, candidatii sunt tot mai informati cu privire la oportunitatile existente pe piata si isi indreapta atentia spre angajatorul care se vinde mai bine. In acest fel, criteriile pe baza carora un angajator este defavorizat in raport cu altul devin uneori subiective, cresterea interesului candidatilor va fi direct proportionala cu maiestria companiilor de a face cea mai buna oferta privind intregul pachet recompensatoriu, a adaugat Simion.

2008 vs 2007

Piata fortei de munca, nivelul de pregatire al candidatilor, metodele de atragere a acestora, intrarea pe piata a unor noi jucatori, dezvoltarea la nivel organizational sunt criterii ce au condus, nu numai la o mai buna coordonare a costurilor alocate pentru fidelizarea angajatilor, ci si la delimitarea noutatilor in materie de bonusuri pentru anul in curs.

„Orice companie care dispune de maturitate in afaceri, va sti sa cumuleze si sa dimensioneze echilibrat bonificatiile financiare, investitiile in pregatirea colaboratorilor, precum si delimitarea si acoperirea nevoilor de business si nu in ultimul rand, de personal, si sa isi canalizeze adecvat si optim viziunea in acest sens pentru a obtine performanta si succes”, sustine Anca Neagu, Senior Consultant Professional.

De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri