12:12, 18 Decembrie 2008 publicat în Cariera

Fie ca vorbim de angajare, fie ca vorbim de promovare sau dezvoltare in cadrul firmei, aceasta problema a pilelor si norocului apare pe buzele si in mintile majoritatii romanilor. Ca se intampla si asa, nimeni nu o contesta. Da este adevarat! Dar in acelasi timp intre 40% si 60% dintre angajarile de pe piata se fac pe baza de experienta, performanta, lucru in echipa si capacitate de comunicare si convingere ca sa mentionam numai cateva criterii.

Adevarul este ca in economia de piata, un antreprenor adevarat nu-si poate permite sa nu angajeze pe baza criteriilor de experienta si performanta pe care le-am mentionat inainte. Daca tu ca si intreprinzator ti-ai riscat securitatea finaciara ca sa investesti intr-o idee de afacere nu are nici un sens sa te apuci sa angajezi oameni incompetenti doar pentru ca ti-au fost recomandati. Pentru simplul motiva ca iti vor impiedica dezvoltarea si asta ar insemna sa-ti pui singur bete in roate.

Daca ai avea ocazia sa te invarti printre oameni de afaceri nu ar dura mult pana ai auzi cum toti se plang de cat de greu este sa gasesti oameni de calitate, buni profesionisti si dedicati meseriei lor. Acest lucru este valabil fie ca vorbim de IMM-uri, fie ca vorbim de marile companii multinationale. Si chiar daca pare greu de crezut acesta este adevarul. Oamenii buni sunt foarte rari. Mai ales pentru ca multi dintre noi suntem mai mult preocupati de a obtine un loc de munca bine platit decat de a ne imbuntati cunostiintele, a ne dezvolta abilitatile interpersonale si capacitatea de comunicare. Multi punem caruta inaintea calului.

Citeste si:
”Mandibule”, o comedie savuroasă de Quentin Dupieux, cu doi...
”Mandibule”, o comedie...

Iata deci care este sansa noasta!

In loc sa ne plangem ca nu avem “pile” sau noroc, mai bine sa incercam sa ajungem la acesti oameni de afaceri care isi cresc propriile idei. Este mult mai usor sa scapi de piedica “pilelelor” daca te duci intr-o companie mica dar dinamica, decat daca te indrepti catre o firma mare. Aici in schimb sunt sigur ca veti avea obiectia ca intr-o firma mica, salariile sunt mici. Doar partial adevarat...

Citeste si:
Monica Munteanu și Denis Radu - din culisele unui job de PR cu...
Monica Munteanu și Denis Radu...

Dar pot sa va garatez un lucru. Intrati intr-o astfel de firma, cu un salariu nu atat de grozav pe cat visati, demonstrati ca sunteti foarte bun, ca aduceti REZULTATE concrete, chiar si peste tinta stabilita si eu va garantez fie ca va vor mari salariul, fie ca acele rezultate va vor deschide oportunitatea de a lucra intro companie mare, chiar o multinationala care sa va dea si salariul pe care il asteptati.

Pana la urma e vorba doar de atitudinea de luptator si de motivatia fiecaruia dintre noi. Succes!

Un articol de Eduard Radu, initiatorul primului centru privat de servicii de consiliere in carieră din Romania

Sursa: ejobs.ro

Citeste si alte articole pe ejobs.ro. Noi iti recomandam:

Copilul interior si adultul de azi

Nu poti face lucruri mari avand asteptari mici!

Ce sa intrebi la un targ de joburi


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri