Cei mai multi oameni, la locul de munca lucreaza impreuna cu alti oameni. Oricat de placuta ar fi activitatea desfasurata, ea poate deveni o povara daca relatiile cu colegii sunt nesatisfacatoare, conflictuale sau pline de indiferenta. Primul lucru pe care il poti face este sa devii constient si sa accepti ca tu nu-i poti schimba pe oameni. Tot ce poti face este sa transformi ceva la tine.

Responsabilitatea ta nu este pentru ceea ce spune celalalt, colegul, colega ori seful, ci pentru ceea ce simti, spui si faci TU. Pentru a face ceva mai multa lumina cu privire la responsabilitate, iti spun ca diferenta dintre reactia la ceva, cineva si raspuns o face tocmai responsabilitatea.

A fi responsabil presupune intotdeauna abilitatea de a raspunde, care nu are nimica de-a face cu reactia. A-ti asuma responsabilitatea pentru spusele, ideile ori trairile tale inseamna mai intai a deveni constient de ele. Spre exemplu, “sunt constient ca simt tristete si ca-mi vine sa ma inchid in mine”; acum reflecteaza tu cat de folositor ti-ar fi la locul de munca si in relatiile cu colegii tai (mai ales cand coordonezi o echipa)!

Daca noi continuam sa facem ceea ce deja facem, vom obtine de fiecare data ceea ce deja obtinem!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Fii flexibil in actiunile, spusele, gandurile si trairile tale.

Adopta mereu alte perspective si observa lumea si cu ochii celorlalti.

Accepta ca tu nu-l poti schimba pe celalalt.

Constientizeaza ceea ce ai nevoie sa schimbi la tine, iar celalalt poate iti va urma schimbarea. Nu este obligatoriu. Celalalt are dreptul sa decida si sa aleaga, pasind poate pe un alt drum.

Depinde doar de tine daca vrei sa cultivi flori parfumate. Poate iti plac mai mult cactusii… Dar nu uita, ceea ce semeni, aceea vei culege!

Articol scris de Seramis Sas ,
Trainer - Extreme Training, https://www.traininguri.ro

Sursa: ejobs.ro

Citeste si alte articole pe ejobs.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Se poate vorbi despre fericire la locul de munca?

Angajatorii nu mai platesc diplome, ci valori

Poveste despre comunicare


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri