12:11, 27 Noiembrie 2008 publicat în Cariera

Cei mai multi oameni, la locul de munca lucreaza impreuna cu alti oameni. Oricat de placuta ar fi activitatea desfasurata, ea poate deveni o povara daca relatiile cu colegii sunt nesatisfacatoare, conflictuale sau pline de indiferenta. Primul lucru pe care il poti face este sa devii constient si sa accepti ca tu nu-i poti schimba pe oameni. Tot ce poti face este sa transformi ceva la tine.

Responsabilitatea ta nu este pentru ceea ce spune celalalt, colegul, colega ori seful, ci pentru ceea ce simti, spui si faci TU. Pentru a face ceva mai multa lumina cu privire la responsabilitate, iti spun ca diferenta dintre reactia la ceva, cineva si raspuns o face tocmai responsabilitatea.

A fi responsabil presupune intotdeauna abilitatea de a raspunde, care nu are nimica de-a face cu reactia. A-ti asuma responsabilitatea pentru spusele, ideile ori trairile tale inseamna mai intai a deveni constient de ele. Spre exemplu, “sunt constient ca simt tristete si ca-mi vine sa ma inchid in mine”; acum reflecteaza tu cat de folositor ti-ar fi la locul de munca si in relatiile cu colegii tai (mai ales cand coordonezi o echipa)!

Citeste si:
Parpiro. O mască de calitate înseamnă un copil protejat.
Parpiro. O mască de calitate...

Daca noi continuam sa facem ceea ce deja facem, vom obtine de fiecare data ceea ce deja obtinem!

Fii flexibil in actiunile, spusele, gandurile si trairile tale.

Citeste si:
Primăvara vine cu noutăți de la Nestlé
Primăvara vine cu noutăți de...

Adopta mereu alte perspective si observa lumea si cu ochii celorlalti.

Accepta ca tu nu-l poti schimba pe celalalt.

Constientizeaza ceea ce ai nevoie sa schimbi la tine, iar celalalt poate iti va urma schimbarea. Nu este obligatoriu. Celalalt are dreptul sa decida si sa aleaga, pasind poate pe un alt drum.

Depinde doar de tine daca vrei sa cultivi flori parfumate. Poate iti plac mai mult cactusii… Dar nu uita, ceea ce semeni, aceea vei culege!

Articol scris de Seramis Sas ,
Trainer - Extreme Training, http://www.traininguri.ro

Sursa: ejobs.ro

Citeste si alte articole pe ejobs.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Se poate vorbi despre fericire la locul de munca?

Angajatorii nu mai platesc diplome, ci valori

Poveste despre comunicare


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri