Fetita iubitului meu

Buna,

deschid acest subiect in convingerea ca exista mai multe persoane care trec prin experiente similare, care ar putea sa ma ajute cu niste sfaturi.
Iubitul meu are o fetita de aproape 11 ani din casnicia anterioara, casnicie care a durat putin, a fost impanzita de probleme si s-a terminat in urma cu 8 ani, cand fetita avea 2 ani.
Am fost foarte receptiva la ideea ca el are un copil, nu ma deranjeaza absolut deloc.
Ea vine in vizita o data la doua saptamani si in vacante si asta dupa un proces dureros in care iubitul meu a obtinut custodia comuna (pentru ca fosta sotie ii interzicea pur si simplu sa isi vada copilul inainte).
Problemele mari si deranjante exista din cauza ca este un copil cumplit de dificil - sunt constienta ca este din cauza experientelor prin care a trecut si imi este foarte mila de ea, incerc sa ii fiu alaturi cum pot. Mama ei este extraordinar de problematica, este santajista, amenintatoare si rea, dar mai urat decat orice este faptul ca ii ofera copilului o educatie....oribila. La varsta asta, fetita nu are voie sa se spele singura pe par, ea nu este invatata sa faca nici cele mai banale lucururi, de genul sa sa isi faca dus zilnic sau sa isi puna singura un pahar cu apa. Stie doar sa spuna vreau apa, adumi apa sau nu stiu sa ma spal singura (in conditiile in care acum cateva saptamani a avut deja prima menstruatie).
Am stabilit impreuna cu iubitul meu ca ii voi fi alaturi copilului, dar ca nu este inteligent sa ii fac eu educatie- ar fi deja prea mult:are o mama, un tata si pe sotul mamei cu care traieste in aceeasi casa.

Din nefericire, trebuie sa inghit si sa accept un comportament foarte urat, cu care nu sunt de acord -cand vine la noi, profita cat poate de faptul ca amandoi avem un alt statut financiar decat cel pe care il are mama ei si a ajuns, invatata de mama ei, sa ne ameninte ca nu vine la noi decat daca o ducem la film sau ii cumparam nu stiu ce. Sunt momente in care daca ii spunem ca nu vom merge la mall, pentru ca doar asta ar vrea sa faca, incepe sa urle si sa ne ameninte ca nu mai vine niciodata in vizita.

Pe langa asta, este invatata de acasa sa se uite noaptea la televizor, cand incercam sa o adormim face crize pur si simplu de isterie, cu amenintari. Nu a fost invatata sa aiba limite la absolut nimic, nici la mancare, (are 44 de kg, in conditiile in care eu am 47), nici la cat se uita la TV, nici la faptul ca nu e ok nu tragi apa la WC. A fost educata sau ma rog, needucata, sa i se dea totul mura in gura si daca incerci sa ii corectezi comportamentul oricat de putin, tipa si urla ca ea nu vrea si nu poate.
Nu o pot educa eu, dar nici nu stiu cum sa fac acele zile mai suportabile.
Oricat as incerca sa o privesc ca pe un copil care are nevoie de ajutor, nu reusesc sa fac asta cand vad ca ia bani din portofelul iubitului meu fara ca el sa vada si ii spune cu zambetul pe buze iti sunt datoare cu 10 lei. Sau cand ma ia in brate si imi spune ca ma iubeste si la 3 secunde dupa ma minte cu ce poate (dar la modul nesimtit, nu o mica minciunica).

A mai trecut cineva prin experiente similare?

Mai pot adauga doar ca iubitul meu este un om extraordinar, este calm, este deschis si un parinte pe care si eu mi l-as fi dorit...cu el vorbesc deschis si constructiv despre tot, deci nu pot spune ca nu comunicam

garbo_413688
Postat pe 14 Iulie 2015 13:18
Desi nu trec personal prin asa ceva, cineva foarte apropiat mie este exact in aceeasi situatie si ii este foarte greu. Viata ei fiind data peste cap de aparitia a doua perechi de parinti in loc de una combinata cu faptul ca a ajuns la pubertate este o provocare foarte mare pentru tine. Solutia este sa stabilesti impreuna cu partenerul tau o serie de reguli ale casei voastre (in absenta fetei) peste care sa nu treceti sub nici un motiv si pe care pur si simplu ar trebui sa le scrii mare undeva unde sa se vada. Iar ea, pe timpul cat sta la voi sa le respecte intocmai, exact ca oricare membru al familiei. Iar daca nu vrea sa le respecte sa mearga unde vrea. Iar cu santajul,am o idee. Roaga-l pe taica-sau sa mearga cu ea la Mall, iar tu gaseste-ti ceva foarte important de facut (fugi si plateste cheltuielile de bloc de ex.). Nu vei reusi niciodata sa o educi tu asa ca nici nu incerca. Asta trebuie sa faca taica-sau. Sunt unele lucruri care nu stau in puterile tale sa le faci. Toate acestea trebuie sa le discuti cu partenerul tau si sa il faci sa inteleaga ca singurul tau scop este sa fiti fericiti toti, dar nu totul depinde de tine. Mai repede va accepta o observatie din partea lui decat din partea ta (chiar daca ii spuneti acelasi lucru). Roaga-l sa fie mai ferm cu ea, fiindca pe tine te percepe ca o intrusa care a luat locul ei si al mamei ei in inima lui si de asta este lipsa ei de bun simt vis-a-vis de tine. Poti sa ii spui ca daca tine la tine nu ii va da voie fetei sa iti vorbeasca urat, indiferent daca este sau nu el de fata.
angel_forever
Postat pe 14 Iulie 2015 16:50
Buna,
multumesc pentru raspuns - ideea este ca se poarta la fel cu toata lumea, nu are ceva in mod particular la adresa mea. Eu pur si simplu ma chinui sa suport un copil care nu a fost invatat sa traga apa la wc, sau sa isi puna apa in pahar. In rest, ma chinui sa o ajut cum pot, o ajut la teme, imi mai cere sfaturi din cand in cand etc.Tatal ei se chinuie sa remedieze pe cat poate educatia ei, dar nu poti schimba in 4 zile pe luna ce vede la mama ei acasa tot timpul....incerc sa am rabdare cu ea, dar am senzatia ca tatal ei i-a spus deja de 100 de ori ca aia nu are voie sa faca si in toate modurile diferite si tot asta face. Iar eu imi iau campii cand vad ce se intampla si ca nu se schimba nimic.
Am nevoie de niste sugestii de cum sa trec peste acele momente in care uit ca e doar un copil fara educatie...
garbo_413688
Postat pe 14 Iulie 2015 17:31
Cred ca ai putea sa tratezi acele momemte ca pe orice alte momente in care e necesar sa iti tii cumpatul, desi este greu. Numeri pana la 10, respiri adanc, te gandesti la ceva frumos, la iubitul tau, gasesti tu ceva. In timp, s-ar putea ca fata sa isi schimbe comportamentul. Eu nu i-as da sa bea apa, are maini, are picioare. Mi-as pune mana la nas cand trec pe langa ea, daca nu isi face dus, si chestii de astea.
Baietelul meu face cam la fel la cei 5 ani ai lui, iar eu cand ajung acasa o iau mereu de la capat cu el. E obisnuit sa faca,ce vrea, cand vrea. Cu el merge, dar el are 5 ani si se bucura cand ma vede.
Deliaaa
Postat pe 14 Iulie 2015 21:18
De la: delada, la data 2015-07-14 21:18:50Cred ca ai putea sa tratezi acele momemte ca pe orice alte momente in care e necesar sa iti tii cumpatul, desi este greu. Numeri pana la 10, respiri adanc, te gandesti la ceva frumos, la iubitul tau, gasesti tu ceva. In timp, s-ar putea ca fata sa isi schimbe comportamentul. Eu nu i-as da sa bea apa, are maini, are picioare. Mi-as pune mana la nas cand trec pe langa ea, daca nu isi face dus, si chestii de astea.
Baietelul meu face cam la fel la cei 5 ani ai lui, iar eu cand ajung acasa o iau mereu de la capat cu el. E obisnuit sa faca,ce vrea, cand vrea. Cu el merge, dar el are 5 ani si se bucura cand ma vede.


Că are 5 ani sau 12 ani, nu contează aşa mult. Dacă la 5 ani face aşa, oare cum va face la 12, la 15, la 18, la 20, la 20+ ?

Cu cât îi începi educaţia la o vârstă cât mai fragedă, cu atât va fi mai cuminte când va creşte....

Pt iniţiatoarea topicului, cred că este cam târziu la 12 ani să mai scoţi ceva perfect din ea, mai ales că la cealaltă "acasă" vede lucruri diferite. Dar încă nu este totul pierdut, singura ta şansă este să discuţi serios cu iubitul tău, şi să stabiliţi de comun acord nişte reguli clare pt ea. Şi dacă nu este de acord cu ele şi nu le aplică, să i se taie din beneficii, de exemplu, mersul la mall.

Iar faza cu sustrasul banilor mi se pare cea mai periculoasă. De ce o lăsaţi să facă aşa ?
VasileDinNuc
Postat pe 14 Iulie 2015 21:39
Ciclu menstrual la nici 11 ani ? 47 de kg ? Copila aia-i mutanta ?
In ce priveste proasta educatie , greu de zis. Ideea lui Angel ar putea functiona.
Neata :)
Rotty
Postat pe 15 Iulie 2015 05:58
VasileDinNuc, iti dai seama ca nu o lasam sa faca asa ceva, ma refer aici la luatul banilor din portofel - ne-a socat ca a avut instinctul sa o faca. I-am explicat ce si cum in legatura cu povestea asta, dar daca nu e varianta barbara a luatului banilor din portofel, gaseste alte metode asemantoare, de genul, sterpeleste un ruj de la mine care i-a placut, chiar daca am lasat-o sa-l foloseasca lejer. Acestea sunt apucaturile cu care vine de acasa....
Stiu ca varsta ei e greu sa scot ceva perfect din ea, dar pana anul trecut cand tatal ei a reusit sa obtina custodia comuna (datorita schimbarii legislatiei civile), nici nu ii permitea fosta sotie sa o vada si ea s-a ocupat integral de educatia ei. Nici nu pot sa ma consolez cu gandul ca asta e , e un copil ratat si nu o mai pot schimba...incerc sa gasesc noi si noi metode sa o ajut sa aiba, chiar si in conditiile astea, cel mai bun viitor pe care il mai poate avea
garbo_413688
Postat pe 15 Iulie 2015 09:14
Neata Rotty,
stiu ca 44 de kg si menstruatia foarte precoce sunt ingrijoratoare...pentru mine e doar un semn al educatiei pe care i-a facut-o mama ei....una dintre regulile introduse a fost in legatura cu mancarea, nici noi nu ne hranim cu pizza non-stop, am incercat sa fac si copilul sa dezvolte alte obiceiuri alimentare (pana si chestia asta ma da peste cap, daca in loc de pireu i-am dat spanac, pentru substantele valoroase din el,m-a sunat maica-sa dupa doua zile sa imi spuna ca tin copilul nemancat cu spanac)
garbo_413688
Postat pe 15 Iulie 2015 09:17
De la: garbo_413688, la data 2015-07-15 09:17:55Neata Rotty,

stiu ca 44 de kg si menstruatia foarte precoce sunt ingrijoratoare..am incercat sa fac si copilul sa dezvolte alte obiceiuri alimentare (pana si chestia asta ma da peste cap, daca in loc de pireu i-am dat spanac, pentru substantele valoroase din el,m-a sunat maica-sa dupa doua zile sa imi spuna ca tin copilul nemancat cu spanac)


Rotty, altele au şi la 9, 10 ani, aşa că la 12 ani nu mi se pare ceva îngrijorător. Dar 44 kg mi se pare groaznic....

Cât despre alimentaţie, ce contează ce zice maică-sa la telefon ? Voi continuaţi această schimbare. Eu nici n-aş sta la discuţii cu ea, i-aş închide tel direct. Şi nu cred că vreun avocat sau judecător onest sau cu capul pe umeri, ar ridica obiecţii la o hrănire cu spanac, în loc de pizza şi prostiile fast-food.

Mai este o variantă, să aduceţi voi dovezi, strânse în timp, că maică-sa îi dă o educaţie şi hrană haotică care o va duce la colaps şi astfel să-i fie luată maică-sii definitiv posibilitatea de custodie şi inclusiv de vizită (eu aş trimite-o pe loc la închisoare pe femeia asta, pt ca să reflecteze şi să-şi reevalueze atitudinea şi gândirea, la fel ca şi pe cele ce-şi lasă progeniturile să facă ce vor, când vor, şi dacă fac ceva contrar legilor din ro, să sare să apere, acuzând pe alţii c-au făcut şi-au dres, în loc să recunoască şi să accepte realitatea).
VasileDinNuc
Postat pe 15 Iulie 2015 10:21
VasiledinNuc, te rog nu ma provoca cu partea legala...:)))sunt foarte constienta de greselile mamei biologice si stiu cat este de anormal ce face - o hraneste prost, nu o invata sa se spele, nu este lasata sa fac sport, asa ca nu ma mira deloc ca micuta are probleme de sanatate. Din pacate, cred ca rolul meu e acela de a contribui la refacerea ei (pe cat posibil).
Si apropo, in Romania e o lege nescrisa in materie de custodie, chiar si daca mama mai trage putin la masea, chiar si daca sotul mamei e putin mai violent si agresiv, chiar daca reusesti sa imbolnavesti copilul pentru ca ii dai sa manace numai tampenii, tatal nu va primi niciodata custodie deplina si mama nu va fi decazuta din drepturile parintesti. Cand mai pui si ca majoritatea judecatorilor in probleme de familie sunt femei, care isi aduc propriile frustrari in judecata
garbo_413688
Postat pe 15 Iulie 2015 10:30
Poate ca asta e si frustrarea mea cea mai mare: as fi crescut copilul altfel, nu as putea sa imi imi folosesc copilul pentru a-mi santaja fostul sot pentru bani niciodata, DAR acum, nu pot face nimic. Nu e copilul meu (nu legal vorbind) si nu pot decat sa o ajut sa iasa ce-i mai bun din ea.
garbo_413688
Postat pe 15 Iulie 2015 10:33
De la: garbo_413688, la data 2015-07-15 10:30:24VasiledinNuc, te rog nu ma provoca cu partea legala...:)))sunt foarte constienta de greselile mamei biologice si stiu cat este de anormal ce face - o hraneste prost, nu o invata sa se spele, nu este lasata sa fac sport, asa ca nu ma mira deloc ca micuta are probleme de sanatate. 1. Din pacate, cred ca rolul meu e acela de a contribui la refacerea ei (pe cat posibil).
2. Si apropo, in Romania e o lege nescrisa in materie de custodie, chiar si daca mama mai trage putin la masea, chiar si daca sotul mamei e putin mai violent si agresiv, chiar daca reusesti sa imbolnavesti copilul pentru ca ii dai sa manace numai tampenii, tatal nu va primi niciodata custodie deplina si mama nu va fi decazuta din drepturile parintesti.


1. Despre situaţia ta, nu am decât o imagine în minte : "Meşterul Manole ce zidea, / noaptea se dărâma." Degeaba zidiţi voi, dacă dincolo se demolează tot.

Şi nu te provoc, îmi cer scuze dacă te-am ofensat cu ce am scris...am spus cum aş proceda eu....

2. Mda...ştiu de "legea" asta... În alte domenii, se numeşte : "Las' că merge şi aşa" .... Dar eu aş lupta până în pânzele albe, concret, cu legea în mână, negru pe alb, şi cu dovezile adunate, în cealaltă mână.... Dacă legea spune aşa, concret....de ce te abaţi de la lege (asta ar fi o întrebare pt cei responsabili). Dacă nu luptăm pt ceea ce credem sau pt ceea ce vrem să facem bun, cum oare vom putea crede că se va schimba ţara asta vreodată, mă refer la mentalităţi, etc.... De undeva trebuie pornit, şi întotdeauna este bine a se porni de jos, de la poporul simplu....ca mine şi ca tine....
VasileDinNuc
Postat pe 15 Iulie 2015 11:26

Că are 5 ani sau 12 ani, nu contează aşa mult. Dacă la 5 ani face aşa, oare cum va face la 12, la 15, la 18, la 20, la 20+ ?

Cu cât îi începi educaţia la o vârstă cât mai fragedă, cu atât va fi mai cuminte când va creşte....

Cand am spus face cam la fel, ma refeream la faza cu apa. Se aseaza in pat si striga, vreau apa, mi-e sete; sau cu plecatul la plimbare, trebuie neaparat sa isi cumpere ceva de la un magazin. In nici un caz la furat din portofel, sau statul neimbaiat. Nu primeste ce vrea, si insista, daca nu primeste se resemneaza, dupa ce a obosit sa protesteze. Oricum e greu sa ii scoti unui copil din cap ceeace el considera ca i se cuvine.
Este bine ca un copil sa aiba prieteni, de la care poate invata singur, nu sa ii dai tu exemplu sau sa ii impui reguli, care lui i se par la momentul ala pedepse. Sa mearga in alte familii si sa vada cum traiesc altii.
Imi dau cu parerea, nu ca as fi specialista, am mai spus asta. Nu am inteles ce e cu mamele care dau vina pe altii, o fi vorba despre mine?
Deliaaa
Postat pe 15 Iulie 2015 11:36
VasiledinNuc: nu m-ai ofensat cu absolut nimic - iti spuneam sa nu ma provoci pentru ca sunt avocat si am studiat intensiv ce se poate face si ce nu, legal vorbind. In mare si eu gandesc ca tine, dar este o singura problema: ceea ce avem acum, cat de putin poate parea, adica 4 zile pe luna si vacantele, a fost obtinut dupa un proces lung si dureros de catre iubitul meu (eu nu il cunosteam pe vremea respectiva, a fost munca lui). Si ce am invatat eu din experienta asta, este ca fetita va stii de existenta procesului si combinat cu ce ii va explica mama ei (care nu se sfieste sa ii denatureze absolut orice lucru, indiferent daca sunt sau nu discutii potrivite cu varsta ei) va intelege ca tati este rau, ca tati iar a tarat-o pe mami prin proces si ca tati nu se gandeste ca ea trebuie sa stea majoritatea timpului intr-o casa in care numai numele lui tati starneste valuri de furie si de injuraturi.
Nu cred ca aici merge cu forta : din meserie am invatat un lucru dureros: nu tot ceea ce e legal e si corect si nu tot ceea ce e corect e si legal. Vorbim aici despre un copil nevinovat, care este o victima a faptului ca in ziua de azi ai nevoie de atestare si de permise ca sa pescuiesti, dar nimeni nu iti cere vreo calificare ca sa fii parinte. Nu pot starpi de pe fata pamantului mamele care fac un copil pentru a obtine diverse lucruri sau care se intorc dupa cateva luni inapoi la treaba (nu din lipsa banilor, ci pentru ca daca tot nu-mi pasa de copil, de ce sa-mi stric cariera pentru el?).
Mi-e literalmente groaza sa imi imaginez ce este in sufletul acestui copil - orice s-ar spune, un copil facut asa, simte ca nu a fost dorit, indiferent cat de mieroasa devine mama lui.
garbo_413688
Postat pe 15 Iulie 2015 11:49
Delada, m-ar ajuta daca mi-ai da niste exemple concrete de cum reusesti tu ca mamica sa iti potolesti copilul cand se incapataneaza sa obtina ceva ce nu ar trebui sa primeasca...
Mie asta oricum mi se pare cea mai dificila problema: trebuie sa te temperezi si sa ii explici cu calm, pentru ca acest copil oricum este injurat si se tipa la el in restul timpului (=> 0 incredere in sine)
garbo_413688
Postat pe 15 Iulie 2015 11:55
Apropo de greutate, la o simpla cautare pe net, o sa vedeti ca la varsta ei in functie de inaltime, se incadreaza in limite normale. Cati din voi mancau spanac cu drag atunci cand erau mici? Si, la o simpla vizita la Mc o sa vedeti zeci de mame si tati, cu copii la fast-food. Un film la mall, o distractie si chiar o inghetata la MC D ar trebui sa fie chiar initiativa voastra, avand in vedere ca vine o data la doua saptamani. La cei mai multi copii educatia se face prin repetarea regulilor. De zeci si sute de ori. Cu explicatii, binenteles, de ce trebuie, este bine, este frumos, este sanatos asa, ce are de castigat, etc. Cu luatul banilor din portofel ar trebui sa-i explice tatal ei de ce nu este bine, nu este frumos, este un gest urat. In schimb ar putea sa-i ofere niste bani din proprie initiativa, sa-si cumpere ce vrea ea, sau sa-i aiba pur si simpl. 10 lei nu este o mare suma.Faptul ca te imbratiseaza, nu stii cat de mult inseamna asta... Probabil ca mama ei nu-i baga in cap prostii despre tine, daca te imbratiseaza. Sunt copii care nu fac asta nici cu parintii lor. Dar vei pierde asta daca faci pe vrajitoarea cea rea si moralista. Oricum va creste si daca nu ti-ai apropiat-o acum... O hainuta cumparata din initiativa ta, un fleac pe care si-l doreste... Este un copil.Cu minciunile iar trebuie lucrat, dar tot cu inteligenta. Daca este certat, copilul va minti si va ascunde lucruri. Cu rabdare. Tu trebuie sa fii cat mai mult zana cea buna. Pe tatal ei il iubeste neconditionat. Tie ti se va contoriza totul, iar cand va fii mai mare va stii cum sa-l indeparteze pe tatal ei de tine. Prietenia cu apa iar se formeaza mai greu la unii. Plus ca le place sa se rasfete, sa ceara atentie. La copii chiar le trebuie iubire, nu instructie. Te asigur ca sunt oameni realizati profesional care nu stau bine cu igiena. Nu stiu daca am putut sa ma fac inteleasa: dragoste, intelegere, rabdare, toleranta.
Miafarow
Postat pe 15 Iulie 2015 12:14
Miafarow,
poate gresesc, dar nu consider ca la 1,40 44 de kg nu este normal - nu in contextul in care deja are glicemia si colesterolul marite.
Inteleg unde bati, dar intre a te duce la MC din cand in cand si a nu stii sa manaci altceva, e o diferenta - este rasfatata inclusiv de mine, de fiecare data cand merg la cumparaturi si vad ceva ce i-ar placea, ii cumpar oricum sau cand a vrut sa se tunda, i-am vorbit la salonul unde am dus-o, sa o tunda ca pe protagonista serialului ei preferat. Nu sunt draconica, dar cred ca daca nu invata niste limite spre binele ei acum, nu va reusi nimic in viata.
In legatura cu spalatul, cred ca ea sufera mai mult decat noi cand ii spun copiii nu ma joc cu tine ca ai dintii galbeni (si sunt convinsa ca genul asta de excludere exista si in lumea adultilor, indiferent de functia detinuta).
Nu sunt nici pe departe adepta masurilor excesive, vrajitoresti, dimpotriva. Dar nu cred ca va ajunge bine daca nu o invata nimeni ca da, e obligatoriu sa tragi apa la wc. La varsta ei, fetitele se preocupa de aspectul fizic si este exclusa din multe cercuri de fete pentru aspectul asta. Sau, si mai rau, parintii le interzic copiilor lor sa se mai joace cu ea, pentru ca e nespalata.
Este evident ca ii vreau doar binele, nu incerc sa o corectez pentru ca nu am alte lucruri de facut. Dar din nou, sa furi 10 lei, e gresit, indiferent de suma - sunt convinsa ca acei copii educati corect, au instinctul sa ceara, nu sa ia pur si simplu.
garbo_413688
Postat pe 15 Iulie 2015 12:29
De la: Miafarow, la data 2015-07-15 12:14:12Nu stiu daca am putut sa ma fac inteleasa: dragoste, intelegere, rabdare, toleranta.


Mia, la toate astea, la sfârşit, se adaugă şi : fermitate împletită cu dragoste. Dacă nu vrea şi nu vrea, nu-l laşi să ţi se suie în cap, trebuie şi fermitate uneori.

Cât despre spanac....eu voiam să fiu ca Popeye marinarul. :)) Aşa că mâncam des.
VasileDinNuc
Postat pe 15 Iulie 2015 13:52
Mia , permite-mi o intrebare : Tu ai copii ? Ca dupa cum intelegi tu termenul de educatie si crestere , nu s-ar prea zice.
Parerea mea e ca la Mc si la Mall nu se merge in fiecare zi , precum nici pizza nu trebuie sa faca parte din alimentatia cotidiana.
In ce priveste furatul banilor , Mia cred ca stii vorba "Cine fura azi un ou......." Nu conteaza suma , ci faptul ca a furat. Putea sa fie si un ban.
688 , imi pare rau sa o zic , dar in grea lupta te-ai bagat. Chestia aia cu legea nescrisa , cred ca nu e chiar asa. Cred ca cu dovezi serioase in fata instantei i se poate lua tutela asupra fetei.
Rotty
Postat pe 15 Iulie 2015 14:53
Buna, Rotty! Da am. Mari. 25 de ani. Sunt o mamica prietena cu fetita mea, am bucurii din partea ei (profesional dar si sentimental) Nu am lasat-o nici eu sa faca prostii. Dar, mentionez ca erau niste aprecieri strict pentru situatia in care fata sta la ei o data 2 saptamani. Deci nu a fost vorba de fast - food in fiecare zi. 688 nu poate controla ce face mama ei in restul timpului. Si cred ca daca ar incerca sa ia fata la ea definitiv si-ar face singura viata un iad. Am zis ca tatal ei trebuie sa-i explice chestia cu luatul banilor, nu ca este bine ce face. Nu uita ca fata nu se fereste de 688 cand ia banii, deci nu prea se aplica zicala cu oul si boul. Ziceam de reglementarea situatiei nu de incurajarea ei. Nu am inteles ca mama ii da doar fast- food . Exprimarea era ca o hraneste prost. In ce fel nu stim. Da, Vasile si fermitate. Si stai caurmeaza varsta critica, pe la 14-15 ani!!
Miafarow
Postat pe 15 Iulie 2015 15:44
Mia,
asupra copilului s-a stabilit custodie comuna (care este si regula din 2011 incoace), ceea ce inseamna ca atat mama cat si tatal au drepturi egale in cresterea copilului. Mai mult, dincolo de ce inseamna pentru parinti, pentru copil inseamna ca are dreptul la relatii armonioase cu ambii parinti, ceea ce este perfect normal.
Mama primeste o pensie alimentara mare, din care ar putea creste linistita copilul fara sa mai puna un banut din salariul ei - si cu toate astea, copilul acasa nu este rasfatat cum spui tu, deloc. Mereu apare la noi cu haine care ii sunt mici si o strang si cu incaltari care ii lasa rani la picioare. Este evident ca, vazand ca tatal ei are alt statut financiar, si la indemnurile si insistentele maica-sii, cand vine la noi CERE si se comporta ca si cum ar fi scapata din inchisoare.
Cu ce parere si cu ce relatie va ramane fetita, daca tatal ei doar o rasfata si incearca sa o consoleze pentru experienta de acasa? Eu nu am copii, dar nu cred ca va deveni un adult sanatos cu educatia asta...
garbo_413688
Postat pe 15 Iulie 2015 16:16
Sa-ti traiasca si sa te bucuri in continuare de ea /ei Mia.
Chiar si ca referire stricta la cazul lui 688 , nu as incuraja asemenea comportament. Eu nu asa am facut cu al meu , deci nu incurajez in sensul asta.
688 , cred ca chestia asta cu cerutul ar cam trebui temperata , altfel vai si amar cand vine varsta de 14-a5 ani (vorba lui Mia). Nu stiu in ce relatii sunteti in momentul actual cu mama , dar acolo ar fi necesara o discutie "cu cartile pe masa" intre voi adultii , fara mucea aia mica de fata.
Rotty
Postat pe 15 Iulie 2015 17:50
De la: Rotty, la data 2015-07-15 17:50:00Sa-ti traiasca si sa te bucuri in continuare de ea /ei Mia.
Chiar si ca referire stricta la cazul lui 688 , nu as incuraja asemenea comportament. Eu nu asa am facut cu al meu , deci nu incurajez in sensul asta.
688 , cred ca chestia asta cu cerutul ar cam trebui temperata , altfel vai si amar cand vine varsta de 14-a5 ani (vorba lui Mia). Nu stiu in ce relatii sunteti in momentul actual cu mama , dar acolo ar fi necesara o discutie "cu cartile pe masa" intre voi adultii , fara mucea aia mica de fata.


Foarte proaste, iti dai seama:)))nu te poti intelege cu ea nici cand ii dai buna ziua:))
garbo_413688
Postat pe 15 Iulie 2015 18:30
De la: garbo_413688, la data 2015-07-15 16:16:56Mama primeste o pensie alimentara mare, din care ar putea creste linistita copilul fara sa mai puna un banut din salariul ei - si cu toate astea, copilul acasa nu este rasfatat cum spui tu, deloc. Mereu apare la noi cu haine care ii sunt mici si o strang si cu incaltari care ii lasa rani la picioare. Este evident ca, vazand ca tatal ei are alt statut financiar, si la indemnurile si insistentele maica-sii, cand vine la noi CERE si se comporta ca si cum ar fi scapata din inchisoare.


De ce nu folosiţi aspectul ăsta pt a dovedi clar instanţei sau autorităţilor competente, că mama naturală nu îi asigură nimic din cele necesare din ce primeşte ca pensie alimentară, ci o neglijează grosolan lună de lună, astfel că tot tatăl ei (voi) trebuie să-i asiguraţi cele necesare, pe lângă pensia alimentară pe care o plăteşte deja, dar care n-ajunge la copil....Este evident că respectiva sumă de bani o foloseşte maică-sa pt alte lucruri....şi n-o interesează de copil...

Tu ca avocată, trebuie să ştii, chiar nu cred că nu există vreo lege, vreun paragraf, ceva, vreo OUG sau o completare ulterioară, care să stipuleze asta în mod clar, negru pe alb, şi de care să vă puteţi folosi concret.
VasileDinNuc
Postat pe 15 Iulie 2015 18:36
In cazul asta e greu 688 , foarte greu. As fi de parere sa incerci sa o "dresezi" (na , aici se vede ca-s iubitoare de caini ). Da , exact ca pe un caine. Cere un pahar cu apa , i dai doar daca zice "te rog frumos". Nu zice , nu capata. N-ai frica , ca nu moare de sete. Vrea inghetata , sa se spele mai intai frumos . Nu se spala , nu capata. Fura din portofel , sau vreun ruj de-al tau , o pui sa "plateasca" muncind ceva prin casa. Nu face ? O inchizi intr-o camera fara tv , calculator sau orice alt misloc de distractie si o ignori pana isi cere iertare. E nevoie de mult calm si consercventa , dar ar putea functiona. Mai este riscul sa te urasca , dar nu-i nimic ca-i trece pana se marita. Cand va fi destul de matura , iti va multumi. Bineinteles , ca tatal trebuie sa fie de partea ta.
Alta idee nu am in asa o situatie.
Rotty
Postat pe 15 Iulie 2015 18:55
Buna.
Ai dreptate, trebuie sa te temperezi, sa ai rabdare, si cum a zis Mia sa ai toleranta si iubire. Cand urla, sa zicem, in nici un caz nu ii arati ca te afecteaza, e problema ei cum reactioneaza, daca nu poti ramane indiferenta, mai bine iesi din camera, si gaseste ceva de facut in apropiere, sa auzi totusi ce face. As face multe iesiri cu ea, in parc, la strand, la cumparaturi, la cofetarie. Aceste iesiri sa fie dinainte stabilite si nu conditionate de comportamentul ei. In primul rand as incerca sa o fac sa se simta bine, daca iubita nu se poate. Sa rada cat mai mult. Incearca sa o implici in activitatile casei. As merge la Mall dar trebuie sa termin .... de ordonat actele, sters, praful. Ajuta-ma sa termin, si ii dai si ei o activitate. Las-o sa vada ca te mahneste comportamentul ei dar nu ii reprosa si mai ales nu te enerva. Gaseste motive sa o lauzi, cand sunteti singure si de fata cu altii. Incearca sa vorbesti cu ea, la inceput subiecte neutre.
Nu stiu daca te ajuta ce am scris, sau daca este aplicabil la cazul ei. Sunt prea multe care nu depind de tine.
Deliaaa
Postat pe 16 Iulie 2015 09:35
De educat sau dresat nu cred ca se poate, daca ea sta atat de putin la voi.
Deliaaa
Postat pe 16 Iulie 2015 09:42
Ma ajuta delada....multumesc!
Am macar bafta ca ea ma place si sa gasim activitati care sa ne placa tuturor nu e problema. Doar...granita asta fina dintre nu iti sunt parinte, dar tot trebuie sa respecti niste reguli e o problema...
garbo_413688
Postat pe 16 Iulie 2015 12:45
Intr-adevar, granita e foarte fina, dar ai curajul si impune-te fiindca in casa aceea nu traieste numai ea, chiar daca momentan se va supara, ea stie foarte bine ca ai dreptate. Un copil lasat de capul lui nu va ajunge bine. Dar daca va intelege ca nu esti defel "inamicul public numarul unu" al ei, ci doar ii vrei binele in final va intelege ca armonia este de preferat unei tensiunii. O tactica ce intotdeauna da roade este sa ii arati pe cineva cu aceeasi problema ca a ei, dar intr-o varianta mai grava si, fara a face vreo referire la ea, sa scoti in evidenta lucrul jenant de care nu vrea sa scape, sau pur si simplu este prea comoda. Asa fac cu copiii mei. De ex. astept la un rand la medic sau in alta parte si vine cineva care miroase a transpiratie. Am grija sa le spun discret: "altul care vrea sa salveze planeta: nu se spala ca sa nu consume apa iar la capitolul miros este var cu sconcsul", sau "uita-te la domnisoara din dreapta ta: pacat de frumusetea ei cu colaceii aceia inestetici din solduri, bineinteles ca astia nu apar cand consuma fructe, legume si mancare gatita, nu doar pizza". Incearca sa scoti in evidenta defectele ei prin alte persoane: "nu imi vine sa cred ce lipsit de bun simt a fost baiatul ala cand vorbea cu mama lui, biata femeie nu mai stia cum sa faca sa iasa bine", fii sigura ca va intelege perfect, dar nu iti va reprosa tie nimic.
angel_forever
Postat pe 16 Iulie 2015 19:37
Incercati un fel de consiliere psihologica, situatia nu se va schimba usor . Dar cu rabdare sunt sigura ca duce la reusita . Plus raul trebuie taiat din radacina adica de la mama. Trebuie avuta o discutie cu ea si eventual amenintata cu un proces de pierdere a custodiei daca nu se respecta reguli. Este c-am drastic ce scriu dar Trebuie sa va ganditi la viitoorul copilului si al vostru ca familie.
VanGarbo
Postat pe 18 Iulie 2015 05:57

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
de ce se inhiba femeia cand ii place un barbat 39 De la: reyya 20 Februarie 2010 18:32
O IUBIRE IMPOSIBILA 96 De la: preciouss 30 August 2009 22:17
nu inteleg motivul 20 De la: jeanette40 6 August 2010 10:25
Paradoxu' Pandorei 31 De la: charmelen 4 Aprilie 2013 14:54
Barbatii aromani 34 De la: lala_cri 21 Ianuarie 2010 09:44
Setari Cookie-uri