Anemia este o boala produsa de scaderea numarului de globule rosii din sange sau modificarea lor (forma, marime, incarcare cu hemoglobina etc.).

Dupa origine, anemiile sunt de mai multe feluri: prin pierdere de sange ori distrugerea globulelor rosii, prin lipsa de fier, prin insuficienta medulara etc. Bolnavii de anemie obosesc foarte repede, sunt palizi, acuza ameteli.

Anemiile cauzate de hemoragii sau deficit alimentar pot beneficia, pe langa tratamentul medicului, si de unele remedii naturale.

Dietoterapie

Alimente indicate: ficat de vitel, carne, maduva de oase, galbenus de ou, paine integrala, cereale, grau incoltit, spanac, macris, patrunjel, varza, hrean, patlagele vinete, sfecla rosie, morcovi, praz, mere, pere, cirese, struguri, pepene, masline, ciuperci, nuci.

Alimente medicament (de consumat unul sau doua zilnic): sparanghel (50 de grame), sfecla (intre 50 si 100 de grame), morcovi (100 – 150 de grame) varza cruda (200 de grame) cu zeama de lamaie, spanac crud (100 de grame) inainte de masa, urzici crude (50 de grame), patrunjel (20 de grame).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie.

Fitoterapie

Uz intern:

- infuzie de frnze de nuc (20 de grame la un litru de apa, infuzat 15 minute), cate o cana inainte de mesele principale; coada soricelului (30 de grame varful florilor la un litru de apa), 3 cani pe zi; cimbrisor (o ramura la o cana de apa, infuzat 10 minute), cate o cana dupa fiecare masa, niciodata inainte (acest preparat nu se recomanda copiilor!)

- pentru adulti: vin de flori de salcam (20 de grame infuzate intr-un litru de vin rosu foarte fierbinte); vin de melisa si roinita (20 de grame de frunze si flori la un litru de vin alb, fierbere cateva minute, apoi lasat sa se raceasca), se consuma filtrat, cate un pahar mic inainte de masa

Crenoterapie

Pentru anemiile provocate de menoragii, rezectii de stomac si alimentatie saraca in fier: Tusnad, Buzias, Covasna, Lipova

Pentru anemiile cauzate de lipsa vitaminei B12: Olanesti, Borsec, Calimanesti-Caiciulata, Sangiorz, Slanic-Moldova

Climatoterapie

Poiana Brasov, Busteni, Buzias, Covasna, Campulung Muscel, Lacu Rosu, Lipova, Sinaia, Stana de Vale, Rucar, Tismana, Tusnad


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri