15 Mai 2014 publicat în Tratamente naturiste 34 share-uri

Corcodusele au niste proprietati exceptionale chiar daca le consideram niste fructe banale. Au un rol vitaminizant si energizant asupra organismului, contribuind in acelasi timp la detoxifierea organismului. Fiindca au putine calorii, specialisti le recomanda si in curele de slabire.

Puteti consuma corcodusele si ca atare timp de 2 saptamani daca doriti sa va energizati si sa va detoxifiati organismul. Sunt revigorante, racoritoare si ajuta in acelasi timp la eliminarea toxinelor din organism. Sunt recomandate si persoanelor suferind de diabet deoarece au un continut scazut de zahar, sub 10%. Le puteti consuma si fierte si sub forma de sucuri sau compoturi, dar cel mai sanatos, pentru a beneficia de toate proprietatile lor nutritive, este sa le consumati in stare proaspat.a In Romania, se obisnuieste sa se consume cu sare, insa ideal ar fi sa evitam consumul excesiv de sare deoarece acesta afecteaza sanatatea rinichilor.

De asemenea, corcodusele se numara printre cele 38 de plante folosite in prepararea remediilor florale Bach, o terapie alternativa cunoscuta pentru efectele sale benefice asupra sanatatii.

Atentie! Daca suferiti de hiperaciditate gastrica, ulcer gastric sau duodenal, evitati consumul de corcoduse.


Foto homepage: Corcoduse, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri