Daca vrei sa ai o sanatate de invidiat, asigura-te ca nu-ti lipsesc niciodata din casa cele 7 bauturi minune pentru organismul tau.

Un stil de viata echilibrat te ajuta sa ai un organism mult mai sanatos. Insa echilibrul din viata ta nu vine doar din lipsa stresului, din o mai buna organizare a activitatilor zilnice si din petrecerea timpului liber in natura, ci si din consumarea unor alimente si bauturi foarte sanatoase pentru corpul si pentru mintea ta.

Iata care sunt cele mai sanatoase bauturi pentru organismul tau:

1. Ceaiul si sucul de merisor

Ceaiul a fost consumat timp de mii de ani, in special in China, unde era considerat, inca din Antichitate, ca fiind o bautura traditionala si vindecatoare, conform chinahighlights.com. Unul dintre cele mai sanatoase tipuri de ceaiuri este, insa, ceaiul de merisoare. Proprietatile sale antimicrobiene, antiinflamatoare si antioxidante recomanda ceaiul de meri oare pentru tratarea infectiilor si a afectiunilor stomacale, renale si hepatice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Sucul de merisor este la fel de benefic pentru organism, iar merisoarele de munte au efecte pozitive puternice asupra activitatii vezicii urinare. In plus, pretul unei astfel de sticle de suc de merisoare ecologic este mult mai mic decat ti-ai fi putut imagina si poate fi comandat si online.

2. Ceaiul verde

Ceaiul verde este, la randul sau, una dintre cele mai sanatoase bauturi din lume. Ceaiul verde contine compusi bioactivi care imbunatatesc starea generala de sanatate, stimuleaza functionarea cerebrala si, prin urmare, inteligenta, combate efectele imbatranirii creierului la varste inaintate, ucide bacteriile si imbunatateste sanatatea dentara, scade riscul imbolnavirii de diabet de tip II, dar si riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. In plus, ceaiul verde accelereaza arderea grasimilor si imbunatateste performantele fizice.

Un studiu a demonstrat ca ceaiul verde a generat un consum de energie din partea organismului mai mare cu 4% decat in mod normal. Un alt studiu a aratat ca oxidarea grasimilor in organism a crescut cu 17%, fapt ce poate genera arderea acestora si accelerarea procesului de slabire.

3. Ceaiul negru

Ceaiul negru are o mare concentra ie de antioxidanti, iar acestia ajut la scaderea colesterolului din sange. Cercetarile au aratat, astfel, ca persoanele care beau cel putin trei cani de ceai negru pe zi sunt cu 21% mai putin predispuse la un atac cerebral.

4. Ceaiul Oolong

Ceaiul Oolong ajuta la o ardere accelerata a grasimilor din organism. Acest tip de ceai activeaza o enzima responsabila cu dizolvarea trigliceridelor, care sunt niste grasimi alimentare stocate in celulele adipoase ale organismului. Un studiu a aratat ca femeile care au baut ceai Oolong au ars mult mai mai multe calorii in decurs de doua ore decat femeile care au baut doar apa.

5. Laptele de soia

Laptele de soia contine fibre solubile si proteine din soia, care scad nivelul de colesterol rau din sange si trigliceridele, fapt ce reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.

6. Sucul de rosii

Sucul de rosii reprezinta una dintre cele mai bune surse de licopen pentru organism. Licopenul este un antioxidant care scade riscul aparitiei canerului de san, pulmonar, pancreatic, colorectal, esofagian, bucal si cervical. Licopenul protejeaza, totodata, plamanii si inima de efectele nocive oxidative, conform fitnessmagazine.com.

7. Sucul de portocale

Sucul de portocale poate preveni aparitia cataractei si are un efect pozitiv puternic asupra sistemului imunitar. O excelenta sursa de vitamina C, sucul de portocale incetineste sau chiar impiedica oxidarea celulelor, fapt ce previne aparitia cancerului.

Foto: shutterstock.com/Comaniciu Dan/Daxiao productions/Raisa Kanareva


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri