Federatia Patronala Romana din Industria Alimentara - Romalimenta prezinta in articolul de fata cateva sfaturi simple privind siguranta alimentara in concediu, pentru ca dumneavoastra sa va bucurati din plin de zilele libere.

Vara este anotimpul vacantei si al concediilor, insa temperaturile ridicate, precum si alti factori de risc pot diminua calitatea alimentelor consumate in calatorie, afectand sanatatea consumatorilor. Federatia Patronala Romana din Industria Alimentara - Romalimenta prezinta in articolul de fata cateva sfaturi simple privind siguranta alimentara in concediu, pentru ca dumneavoastra sa va bucurati din plin de zilele libere.

In primul rand, foarte importanta este informarea corecta asupra diverselor boli specifice sau prezente in zona in care calatoriti si care pot fi transmise prin intermediul alimentelor contaminate, in special in cazul celor de origine animala. Astfel, veti cunoaste mai bine ce tip de alimente sa evitati, precum si ce vaccinuri este indicat sa faceti inainte de a pleca in concediu (ex: vaccinul impotriva gripei aviare).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Brandul de suplimente Good Routine®, creat de Secom® Healthcare Group, își extinde prezența pe piața internațională prin listarea pe Amazon Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA

De asemenea, foarte important este sa consumati apa si alimente sigure. Astfel, trebuie sa va asigurati ca locul din care achizitionati aceste produse este unul care respecta pe cat de mult posibil standardele de siguranta. Alegeti alimente ambalate si despre care stiti sigur ca au fost tinute la temperaturile recomandate, iar fructele si legumele consumati-le cat mai proaspat. In plus, evitati vanzatorii ambulanti - alimentele tinute in soare si praf au un risc crescut de contaminare, iar provenienta acestora este de cele mai multe ori incerta, facand practic imposibil un control al calitatii. In ceea ce priveste apa, aceasta e intotdeauna de preferat sa fie imbuteliata, iar ambalajul trebuie verificat cu atentie, pentru a va asigura ca este intact si nu a permis patrunderea micro-organismelor patogene in interior. Daca nu sunteti siguri de calitatea apei, incercati sa o fierbeti bine, astfel incat sa fie distruse bacteriile si virusurile potential existente in aceasta, iar daca acest lucru nu este posibil, asigurati-va ca aveti cu dumneavoastra tablete pentru dezinfectarea apei de uz uman.

Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

In situatia in care achizitionati produse alimentare pe care urmariti sa le preparati chiar dumneavoastra, respectati regulile de baza pentru o alimentatie sigura:

- spalati-va bine pe maini inainte de a incepe prepararea;
- spalati, de asemenea, ingredientele, dar si vasele in care urmeaza sa le puneti;
- preparati corect alimentele;
- tineti separate alimentele preparate de cele crude;
- depozitati alimentele in conditii optime, la temperaturi scazute.

In cazul in care, in ciuda tuturor masurilor de precautie, consumati alimente contaminate, trebuie sa stiti ca de cele mai multe ori, manifestarile includ diaree, greata si varsaturi, dar si febra. Majoritatea cazurilor de acest fel trec de la sine in cateva zile, insa e indicat sa cereti ajutorul medicilor daca simptomele sunt severe. De asemenea, trebuie sa evitati deshidratarea organismului folosind saruri rehidratante si consumand cat mai multe lichide. In final, ceea ce trebuie inteles este faptul ca majoritatea problemelor provocate de o alimentatie contaminata pot fi evitate prin respectarea unor masuri simple de siguranta alimentara. Prin atentia acordata detaliilor pot fi prevenite situatii neplacute, iar dumneavoastra va puteti bucura de concediul mult dorit.

Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Turn up the volume cu Chicago Windbreaker de la Tommy Jeans

Federatia Romalimenta, vocea unitara a industriei alimentare

Federatia Romalimenta grupeaza totalitatea patronatelor din industria alimentara, alaturi de mari firme procesatoare, autohtone si internationale. Este vocea unitara a sectorului, cu reprezentativitate recunoscuta juridic si semnatara a Contractului colectiv de munca pe ramura.


Obiectivul major al federatiei este de a sprijini dezvoltarea rapida a industriei alimentare romanesti in contextul pietei Uniunii Europene.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri