Autoxaminarea lunara a sanilor reprezinta una dintre cele mai eficiente si la indemana metode pentru prevenirea bolilor sanului si depistarea precoce a cancerului mamar.
  • umflaturi;
  • iritatii;
  • eczeme;
  • scurgeri mamelonare;
  • zone cu aspect de coaja de portocala;
  • modificari ale aspectului alunitelor de la nivelul sanului;
  • infundarea mameloanelor;
  • orice modificari vizibile de contur sau de simetrie intre sani.
Mancarimile, intepaturile sau durerea resimtita in zona sanilor sau imediat sub axila ar trebui de asemenea sa ne ridice semne de intrebare.

Pasul 2 consta in autoexaminarea in fata oglinzii cu mainile ridicate deasupra capului. Pentru pasul 3 ne vom cobori mainile de sus pana la nivelul cefei, impingand palmele una in cealalta astfel incat muschii pieptului sa se incordeze. Iar pentru pasul 4 ne vom observa sanii in fata oglinzii in timp ce ne tinem palmele pe solduri, impingand puternic in oasele bazinului.

Vom avea grija de fiecare data sa urmarim fiecare portiune a sanilor, inclusiv zona subaxilara si areolele sanilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Etapele 5-6 in autoexaminarea pieptului: palparea sanilor

Pasii 5 si 6 din autoexaminare presupun palparea sanilor cu degetele, prin miscari usor apasate efectuate in sens circular sau de sus in jos.

Pentru pasul 5, stand in picioare, vom ridica una dintre maini deasupra capului, in timp ce cu cealalta mana vom efectua palparea sanului corespunzator mainii ridicate. Vom incepe cu zona sanului aflata imediat sub axila, vom cobori de-a lungul sanului, apoi vom trece la palparea jumatatii dinspre stern a sanului. Vom apasa incet cu degetele mai intai partea de sus a acestei <jumatati> de san, apoi partea de jos, avand grija sa nu omitem nicio portiune.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri