14 Mai 2018 publicat în Psihologie 18 share-uri

Emisfera dreapta ține mai mult de ceea ce numim EQ (inteligență emoțională), emisfera stângă ține mai mult de ceea ce numim noi IQ (inteligență mentală).

Genetic vorbind, femeile sunt născute să fie centrate mai mult pe emisfera dreaptă a creierului, acesta fiind sediul gândirii fără limbaj, al înțelegerii nonverbale, al recunoașterii formelor și percepțiilor spațiale. Este emisfera responsabilă de tonul și ritmul vocii, simțul culorilor, visare, romantism. De ea țin intuiția, imaginația și capacitatea creatoare și tendința către spiritualitate. Emisfera dreapta ține mai mult de ceea ce numim EQ (inteligență emoțională), afirmă psihologul Laura Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI).

În acelaşi timp, cunoscutul psiholog este de părere că acesta este şi motivul pentru care, atunci când un bărbat vede o femeie rațională, analitică, cu capacitate rapidă de decizie, o apreciază de cele mai multe ori doar ca pe un prieten bun deoarece inconștient se simte amenințat de ea în ceea ce privește rolul lui de bărbat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Împreună în arte și simțiri

Foto: Pixabay

“Dacă totuși îi place suficient de mult de ea ca femeie, va încerca inconștient s-o facă să se comporte mai puțin pe emisfera stânga sau pur și simplu se va minți singur forţându-se să vadă la ea aspectul fizic, de exemplu, în detrimentul a ceea ce este ea cu adevărat ca ființă completă. Dacă o femeie va spune un lucru deosebit de interesant, util și sensibil, iar un bărbat va spune în același timp ceva asemănător, un bărbat va aprecia bărbatul deoarece a aprecia femeia dincolo de aspectul ei fizic este ca și cum ar accepta că este la fel de bună ca el, ceea ce i-ar știrbi imaginea de sine în proprii ochi”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru.

De cealaltă parte, bărbații sunt centrați mai mult pe emisfera stânga, cea care reprezintă sediul limbajului, cuvântului, implică aspectele lingvistice ale scrierii, ale calculului logic, cifre, raționamente, capacitatea de analiză și abstractizare. De ea țin logica, raționalizarea, calculul, rapiditatea, ideea de “scurt și la obiect”, decizia. Emisfera stângă ține mai mult de ceea ce numim noi IQ (inteligență mentală).

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri