15 Mai 2018 publicat în Psihologie 22 share-uri

E ca și cum treci pe lângă o curte și un câine te latră puternic. Ai de ales, să-ți fie învățătură să fii atent pe lângă ce curți treci sau să fii adâncit în gândurile tale și să nu vezi curtea.

Simptomele care apar în cazul depresiei sunt forme mai puțin obișnuite de comportament, iar acestea sunt: culpabilitatea, probleme cu somnul, atacuri de panică, nesocializare, lipsa de concentrare continuă, lipsa de chef de viață, gânduri de griji repetitive, pierderea interesului pentru hobby-uri, lipsa continuă a poftei de mâncare, lipsa de motivație și inspirație, preocuparea cu gânduri de suicid etc.

În opinia psihologului Alexandru Pleşea, orice metodă neobișnuită de comportament are două moduri de funcționare:

  1. te face să-ți vezi neputința și să îți devină profesor, ca să înveți din ea
  2. te asociezi, o lași să fie, vorbești și gândești mecanic despre ea, fără să faci nimic s-o schimbi.

“E ca și cum treci pe lângă o curte și un câine te latră puternic. Ai de ales, să-ți fie învățătură să fii atent pe lângă ce curți treci sau să fii adâncit în gândurile tale și să nu vezi curtea. Depresia este deconectarea intențională față de lucrurile și situațiile din jur. „Presurizarea” este menținerea „presiunii” și „interacțiunii” față de lucrurile din jur. “Depresurizarea” este pierderea „interacțiunii” printr-o neatenție a „căpitanului”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Foto: Illustration Forest /Shutterstock

Depresia este forma de lene, așteptările continue și nemulțumirile constante. Depresia este un semnal de alarmă pentru cei care cred prea mult în alții, și mai puțin în ei înșiși. Depresia nu este cu precizie diagnosticată, ci este un aspect speculativ, pe care pacientul din păcate, îl crede. Însușirea acestei diagnosticări speculative zidește în om însuși acest mod neobișnuit de comportament. E ca și cum cineva îți spune că ești BOU și tu să-l crezi fără să te verifici prin toate metodele”, explică psihologul.

Specialistul consideră că verificarea depresiei, dacă există sau nu, se poate face prin mai multe forme, precum:

  • Sări din pat în fiecare dimineață, nu sta să moțăi încă o oră de când sună ceasul.
  • Mișcă mult coloana vertebrală, eliberezi endorfine și alți hormoni pregătiți să te ajute.
  • Vorbește cu oamenii despre ei, nu despre tine.
  • Obligă-te să vorbești cu cei care nu îți plac.
  • Dacă de ex nu îți place să speli vasele, du-te și spală-le acum.
  • Pedepsește-te pentru ce uiți sau ce ți-ai spus că faci și nu ai făcut.
  • Dacă îți vine să înjuri, întoarce-o și spune o rugăciune.
  • Dacă știi că ai o frică, du-te în ea, nu o ocoli.
    Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Terapia Bowen – tehnica neuromusculară care stimulează organismul să se vindece Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023

    Garbo - Arta de a trăi frumos!

    Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri