22 Aprilie 2016 publicat în Psihologie 1 share-uri

Multe dintre lucrurile pe care le facem in viata depind de talentul noastru de a folosi abilitati sociale, de a ne adapta la anumite circumstante si de a comunica eficient cu ceilalti. Iti prezentam cateva secrete psihologice care te vor ajuta sa navighezi mult mai usor prin aceasta tesatura de interactiuni cu ceilalti:

1. Fa pauza dupa ce ai pus o intrebare pentru care vrei un raspuns elaborat.

Daca ai o conversatie cu cineva, iar aceasta persoana iti raspunde doar partial la ceea ce spui, pastreaza tacerea si mentine un contact vizual. Va simti o presiune implicita de a elabora asupra raspunsului sau, in timp ce se mai gandete. Se va simti sub presiune si va vrea sa scape de stanjeneala, vorbind.

2. Priveste picioarele oamenilor in timpul unei conversatii, ca sa iti dai seama daca sunt interesati cu adevarat.

Pentru ca in mod constient, oamenii vor sta cu varfurile picioarelor indreptate intr-o alta directie atunci cand nu ii intereseaza persoana cu care stau de vorba sau subiectul discutiei, si cu varfurile inspre persoana cu care discuta, atunci cand sunt interesati de aceasta si/sau de discutia pe care o au impreuna.

Foto: Flickr; Penn State

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Foto homepage: Pixabay

3. Arata-te bucuros si entuziasmat atunci cand intalnesti o persoana pe care ai vrea sa o cunosti mai bine.

Data viitoare cand va veti intalni, iti va raspunde in aceeasi maniera.
De ce? Pentru ca emotiile sunt contagioase intr-o anume masura. De exemplu, este cam greu sa fii suparat atunci cand esti inconjurat de oameni veseli. Oamenii au tendinta de a raspunde deci, la impulsurile emotionale pe care le primesc de la ceilalti.

4. Cand cineva s-a infuriat pe tine, pastreaza-ti calmul. Acea persoana va deveni chiar mai furioasa si mai apoi se va simti stanjenita.

Oricat de greu ar fi, incearca sa iti pastrezi calmul atunci cand cineva tipa la tine si te abuzeaza. Discrepanta dintre reactia lor si calmul tau ii va face intr-adevar sa se infurie si mai tare, dar acest lucru le va provoca si sentimentul de rusine mai tarziu.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale

5. Incalzeste-ti palmele inainte de a da mana cu cineva.

Fie ca te afli intr-o situatie de afaceri sau romantica, este indicat sa iti incalzesti mainile inainte de a da mana cu cineva care te intereseaza. Mainile uscate si calde inspira incredere; mainile umede calde/sau reci inspira nervozitate.

Citeste mai departe>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri