Amatorii de fandoseli vor avea parte timp de trei zile de sansonete, dansuri si multe alte surprize.

Comunicat de presa

Intre 23 si 25 martie a.c., la Muzeul Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu – Bd. I.C. Bratianu, nr.2, statia de metrou Universitate), pentru toti pasionatii de arta interbelica si nu numai, se deschide targul Picanterii de Bucuresti. (www.picanteriidebucuresti.wordpress.com)

Picanterii de Bucuresti se doreste a fi un loc care sa reinvie atmosfera Capitalei interbelice. Spatiul evenimentului va cuprinde produse manufacturate, dar si expozitii de fotografie, pictura, design si decoratiuni interiore, pe teme legate de Micul Paris si locuitorii sai.
Demoazele la ateliere

De la palat nu vor lipsi atelierele de creatie artistica, unde bucurestenii dichisiti vor putea realiza palarii de epoca, podoabe, portrete, tablouri sau desene de epoca.

Pentru pasionatii de pictura si colaje, centrul de creativitate Creative Arts va deschide atelierul de carti postale interbelice, unde timp de trei zile, intre 23 si 25 martie, orele 13:00 -15:00, se pot crea asemenea ilustratii.

Bunul gust care definea moda anilor `30 – `40 se va regasi in accesorii pe care demoazelele din Micul Paris le pot crea singure la atelierele de cercei Charleston, voalete si toci, care vor avea loc sambata si duminica, dupa orele unspe trecute fix.

Duduitele care vor sa se comporte in sotietate precum domnitele pot invata cateva dintre bunele maniere in cadrul unui atelier sustinut de maestra Incubator107, Stefana Miret.

Amatorii de fandoseli vor avea parte timp de trei zile de sansonete, dansuri si multe alte surprize.
Picanterii de Bucuresti cuprinde si un spectacol de jonglerie oferit de TricTruc107 si Incubator107, sambata 24 martie, de la ora 17:00.

Printre picanteriile de care vor avea parte duduile si domnii lor se numara si lectiile de tango autentic care vor fi predate, in cadrul evenimentului de catre profesorii de la Fabrica de Tango. Dintre acesti maestrii in ale tangoului nu va lipsi un dansator autentic, Flaco Dany din Buenos Aires, faimos in lumea intreaga pentru stilul unic si experienta de peste 60 de ani de dans, in peste 30 de tari. Lectiile de tango argentinian vor fi predate in cadrul targului, sambata, 24 martie, cu incepere de la ora 18:00, in gradina Muzeului Municipiului Bucuresti.

Din ambient nu vor lipsi vechiculele de epoca, adicatelea masini si biticlete care vor putea fi admirate si fotografiate de toate cucoanele si conasii.

(Bucurestii interbelici https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oC074zjlmGQ )
Si daca-i dans, jazz – dance sa fie...

Atelier Pas Boutique va preda duminica, 25 martie, de la ora 18:00, la Picanterii de Bucuresti lectii de jazz – dance, un stil care a luat nastere la inceputul secolului XX in Statele Unite, avand la baza charleston-ul, jitterbug-ul si swing-ul. De-a lungul timpului, jazz dance-ul s-a definit imprumutand elemente din majoritatea stilurilor de dans cu care a avut tangenta, astazi devenind cea mai populara forma de expresie prin miscare.

(Jazz Dance cu Pas Boutique: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qhSV31D9EVU )

Picanterii de Bucuresti se va desfasura intre orele 10:00 si 20:00, la bulivar, in gradina Palatului Sutu.
Intrarea la targul de altadata este libera.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri