Nu pot sa ma gandesc la moda fara ca mintea sa imi zboare instant la Franta, aceasta Meca a fashion-ului.

Chanel, Dior, Saint Laurent, Hermes, Louis Vuitton sunt doar cativa dintre greii industriei, care au creionat si si-au imaginat femeia moderna, au infrumusetat-o cu stil, sarm discret si un strop de nevroza, cum sta bine francezului.

Pentru mine Franta este capitala elegantei si a boemiei, exista o gingasie si un firesc in tinutele femeilor care atrag priviri pe strada, dar si in a celor care au facut istorie pe marile ecrane, toate par modelate cu migala de mana unui artist priceput.

Cinematografia francenza si frantuzoaicele cu acel „je ne sais quoi” ma transporta departe, intr-o mansarda cu ferestre mari, plina cu carti, poze alb negru si un pick up prafuit pe care o parasesc pentru o plimbare tarzie printr-o piata de vechituri, la bratul lui Alain Delon, accesorizata cu palarii, esarfe, buline si tranch-uri elegante.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Pe langa aventuri memorabile incarcate de dramatism, frantuzoaicele au o idila speciala cu articolele vestimentare.

Da, bine m-am trezit din vis si ma gandesc ca nu ar strica sa ne inspiram din stilul lor si sa investim in piese care vor trece testul timpului, mereu. 

Brigitte Bardot - femeia fatala a Frantei

Model, actrita, cantareata si activista convinsa, Bardot a fost distribuita in peste 50 de filme, a trait o furtunoasa poveste de dragoste cu Serge Gainsbourg si a facut istoria cu frumusetea rapitoare, stilul si senzualitatea explicita, egalata in anii 50 doar de celabra Marilyn Monroe.

Senzual si jucaus in acelasi timp, stilul celebrei actrite continua sa inspire.

Bluza (99.90), Blugi pana (44.90 lei), Balerini(29 lei), Palarie (42.25€), Esarfa (59.99 lei)

Catherine Deneuve, la Belle de Jour

Cu o frumusete misterioasa, deseori caracterizata drept “regina de gheata” a cinematografiei franceze, Catherine a facut istorie cu pelicula „Belle de Jour”, unde interpretaeza rolul unei femei cu viata dubla, prostituata in timpul zilei si sotie frustrata dupa orele de program, rol care a transformat-o pe aceasta intr-o fashion icon.

Clasic si elegant, stilul divei poate fi adoptat cu usurinta si de noi!

Blugi evazati (64.90 lei), Camasa alba (34.90 lei), Sacou Crem Oversize (199.90 lei), Ocheleri de soare (56.34€), Pantofi(119 lei), Geanta plic (22.52€)

Melanie Laurent, buline si bascuta franch

Actrita, cantareata, model, scriitoare si regizor, Melanie nu sta bine doar la capitolul talent, dar ne surprinde si cu stilul ei. Pentru azi am ales un look strengasesc cu buline si inconfundabila bascuta french.

Basca (14.08 €), Sandale (129 lei), Rochie (49.29€)

"Doar una e Coco Chanel"

„La Paris, moda e in aer, vantul o transporta, o respiram, e in cer si pe macadam”, afirma regine modei, Coco Chanel si tindem sa o credem. Creatoare a celebrei „little black dress”, Coco s-a impus cu indrazneala intr-o lume a barbatilor si a indemnat femeile sa se imbrace dupa bunul plac.

 Rochie scurta (25.35€), Rochie cu slit (59.15€), Rochie lunga (169.90 lei), Rochie stransa in talie (35.21€)

Sursa foto: instagram.com/chanelofficial

Natalie Portman in Mathilda

„Nu dau un ban pe somn, Leon. Tot ce vreau e dragoste, sau moarte. Asta e tot”, tipic frantuzesc, cu dramatism in replici, Natalie ii da viata Mathilda in filmul Leon, pe care pur si simplu l-am adorat.

Atat Jean Reno cat si Natalie Portman fac un rol exceptional. Pe langa interpretarea plina de forta a tinerei Natalie, am fost cucerita si de stilul ei vestimentar.

Bluza cu dungi (58 lei), Fusta (49.29€), Colier (8.45€), Pantofi (119 lei)

Francoise Hardy, inspiratie pentru Balenciaga Couture House

Figura emblematica a muzicii si a cinematografiei franceze, Francoise Hardy este in acelasi timp si un fashion icon. Stilul artistei a inspirat multe persoane din industria modei printre care  si Nicolas Ghesquiere, fost sef al casei Balenciaga Couture si director de creatie al Louis Vuitton, in prezent.

Trench (244.99 lei), Pantofi (119 lei), Ochelari (382 lei), Carte (36.41 lei)

Sursa foto: instagram.com/francoisehardydaily

Carrie Bradshow, o americanca la Paris

Nu cred ca exista fashionista care sa nu fi vazut macar o data celebra serie "Sex and the City" si care sa nu fi admirat stilul bine cunoscutei Carrie Bradshow. Mai mult ca sigur va amintiti de escapada blondei la Paris in cautarea dragostei : "Dragostea adevarata. Ridicola, inconvenienta, devastatoare, genul de dragoste nu-putem-trai-unul-fara-altul".

Si cum la Carrie, dragostea merge mana in mana cu stilul, aceasta s-a pregatit cu religiozitate pentru marea intalnire!

 Rochie (84.50€), Sacou (219.99 lei), Geanta (37.32 €), Sandale (412 lei)

Poate ca nu traim in fiecare zi "La vie en Rose", dar putem adauga mereu un strop de culoare si putin stil tinutelor noastre.

Sursa foto:  instagram.com/carrie_br4dshaw

Sursa Foto Homepage:  instagram.com/francoisehardydaily/ brigittebardotbb/actuml


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri