2 Septembrie 2011 publicat în Lifestyle 11 share-uri

Nu exista o formula secreta pentru fericirea in cuplu, incearca sa ne demonstreze expertul David Simon. Exista insa cateva principii care, daca sunt aplicate intr-o relatie, pot conduce catre intensificarea comunicarii, a pasiunii si a armoniei intr-un cuplu.

In cazul in care in relatia ta are loc un conflict, nu te gandi sa arunci imediat vina pe umerii celuilalt. Nu condamna si nu face invinuiri inainte de a te gandi cum ai contribuit tu la nasterea acestui conflict. Nu porni in goana procesul de transformare a celuilalt. Uita-te in interiorul tau. Ai cele mai mari sanse sa aplanezi conflictul si sa initiezi transformarea prin ceea ce spui, faci sau gandesti. “Cand te transformi pe tine insati, lumea din jurul tau nu te poate ajuta decat schimbandu-se la randul sau”, spune David Simon.

LEGEA 3: In relatia mea, las loc pentru schimbare...

Este bine si frumos sa te lasi purtat de valul schimbarii. Intr-o relatie, schimbarea este inevitabila, este de neoprit, este o forta care decide soarta unei relatii. Schimbarea poate insemna reinnoire. Schimbarea poate hrani angajamentul. Schimbarea poate intari legaturile afective intre doua persoane. Lasa-te purtat de ea. Inceteaza sa o mai privesti ca pe un dusman al iubirii. Accept-o ca pe un pas firesc al evolutiei relatiei.

Accepta insa si faptul ca este foarte probabil ca, in ciuda faptului ca circumstantele schimbarii planeaza in acelasi timp asupra unui cuplu, cei doi sa nu se schimbe in acelasi ritm. Schimbarea unui partener poate avea loc inainte sau ulterior schimbarii celuilalt. Daruiti-va unul altuia timp pentru schimbare si lasati-va purtat de ea. La un moment dat, veti ajunge sa va odihniti impreuna la umbra aceluiasi copac.

LEGEA 4: In relatia mea, las trecutul sa fie trecut…

Cu fiecare relatie pe care o incheiem, adunam in sufletul nostru amintiri frumoase. Le sedimentam acolo bine bine si uneori depozitam peste ele resentimente, dezamagiri, nemultumiri, greseli, dureri ascunse si ramase nespuse. Uneori, cand incepem o alta relatie, tocmai din teama de a nu le experimenta iar, facem apel la ele. Sa incercam, pe cat posibil, ne sfatuieste Simon David, sa nu aducem la lumina resentimente ingropate si sa nu aducem la suprafata greseli trecute atunci cand avem de-a face cu o problema actual. Trecutul este trecutul. Prezentul este o alta posibilitate de a actiona. Elibereaza-te de plasele trecutului. Lasa-l sa te lase libera. Lasa-ti viata sa se desfasoare firesc, liber, fara povara trecutului in carca.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri