2 Septembrie 2011 publicat în Lifestyle 11 share-uri

Nu exista o formula secreta pentru fericirea in cuplu, incearca sa ne demonstreze expertul David Simon. Exista insa cateva principii care, daca sunt aplicate intr-o relatie, pot conduce catre intensificarea comunicarii, a pasiunii si a armoniei intr-un cuplu.

LEGEA 5: In relatia mea, aleg mai degraba sa am fericire decat sa am dreptate...

Este adevarat ca a avea dreptate intr-o anumita privinta si a-i demonstra prin argumente partenerului adevarul si dreptatea ta te poate face sa te simti bine... Mandru de tine… Multumit si satisfacut ca in sfarsit ti-ai facut punctul de vedere inteles... Mandru ca i-ai aratat tu partenerului ca dreptatea ta este mai dreapta decat a lui. Orgoliul tau se umfla putin in pene cand te afli pe acest culmi si poti sa-i razi putin partenerului in nas. Ai castigat disputa! Este insa o satisfactie trecatoare, este de parere David Simon. Iar conflictul continua sa se largeasca si sa-i atraga pe ambii parteneri in haul pe care il naste.

“Cu cat investim mai mult efort incercand sa demonstram un punct de vedere, cu atat este mai probabil ca cealalta persoana sa isi consolideze pozitia.” Recunoasteti fata de voi insiva ca se poate intampla sa nu fiti de acord intr-o anumita privinta. Recunoasteti ca amandoi puteti avea dreptate si ca ambele puncte de vedere pot fi corecte. Cadeti de acord ca se poate intampla pur si simplu sa nu vedeti lucrurile in acelasi mod. Nu este nimic gresit in acest lucru. Inseamna doar ca sunteti diferiti. Dupa ce ati acceptat acest lucru, cautati sa gasiti solutii care sa va aduca amandurora fericirea si rezolvari care sa tina cont de nevoile fiecaruia in parte.

LEGEA 6: Imi hranesc relatia prin puterea atentiei, a afectiunii si a timpului...

Nimic nu infloreste daca il lasi fara apa, fara aer, fara soare si lumina. O relatie nu infloreste oricum. Are nevoie de timp pentru a evolua. Are nevoie de afectiune pentru a se deschide catre amandoi deodata. O relatie trebuie hranita. Are nevoie de atentie egala pentru a va da mireasma iubirii si oxigenul fericirii. Atunci cand il asculti pe celalalt, fa-o din toata inima. Asculta-l la capacitatea ta maxima. Arata-i ca iti pasa. Se poate intampla sa vrea sa iti vorbeasca. Atunci cand esti afectuos cu persoana iubita, ofera-i atingerile tale cele mai iubitoare. Se poate intampla sa le doreasca. Atunci cand ii acorzi timp persoanei iubite, ofera-i timpul tau intreg, fara goluri si concomitente.

LEGEA 7: In relatia mea, imi comunic asteptarile si negociez pretul lor...

“Cu cat poti identifica si comunica mai constient asteptarile tale, cu atat creste posibilitatea de a crea o legatura iubitoare, care evolueaza. Daca inima iti trimite mesaje de disconfort, intreaba-te care sunt acele nevoi in intampinarea carora nu a venit partenerul tau. Exprima-ti aceste nevoi prin modalitati care maresc sansele ca partenerul sa vina in intampinarea lor”. (David Simon in "Free to love, Free to heal")


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri