20 Iulie 2011 publicat în Lifestyle 12 share-uri

Despre imaginatia sexuala feminina se vorbeste prea putin fiindca in mod cultural, sexualitatea femeilor a fost atat de multa vreme negata. Cum ne place? Iata intrebarea pe care am pus-o mai multor prietene. Ele au fost provocate sa se gandeasca la acea scena de sex dintr-un film, cea mai romantica si mai incitanta, aceea care le trezeste lor toate simturile.

Aceste imagini au fost inmagazinate acolo, in mintile noastre fara sa indrazneasca sa iasa. Ne fac sa rosim, sa chicotim, sa visam sa ne inchipuim “cum ar fi...”! E timpul sa ne debarasam de inhibitii pentru ca sexualitatea feminina, imbogatita de pasiune, iubire si senzualitate, este un univers atat de fascinant.

Iata ce fel de secvente preluate din cultura populara vietuiesc in imaginatia noastra! Acesta este un puzzle care scoate in evidenta trairi sexuale femine si vorbeste despre perceptia femeilor asupra sexualitatii. Ceea ce nu prea lasam sa se inteleaga pana acum, este ca femeilor chiar le place sa vorbeasca despre sex si o fac punand totul in cuvinte inteligente si... pasionale.

  • “Match Point” (r. Woody Allen; 2005) intra cu siguranta in top 10 cele mai sexy filme pe care le-am vazut vreodata din 3 motive simple: Scarlett Johansson, Jonathan Rhys Meyers si o iubire interzisa. Scena de sex care mi-a ramas intiparita pe retina este cea din campie – cred ca era lan de grau, dar cine mai poate sa fie atent la detalii? Adauga in peisaj si o ploaie de vara si atmosfera devine paradoxal mult mai fierbinte. Nici nu stiu daca exista o scena de sex propriu-zisa, daca avem sau nu nuditate, dar genul acel de pasiune starneste si acum fluturasi in stomac. (Elena)

  • "40 Days and 40 Nights" (r. Michael Lehmann; 2002): Aveam putin peste 14 ani cand am vazut filmul si, desi nu stiam cu ce se mananca sexul sau placerea trupeasca, eram uluita de ce poate face personajul Matt Sullivan doar cu o simpla pana. Nu stiam ce inseamna aia excitatie, dar imi placea ce vedeam si asteptam cu suspans finalul scenei. (Ramona)

  • “Io sono l'amore” de Luca Guadagnino (2009): Ce mi-a placut? Analogia dragoste trupeasca - natura - mancare, mancare in sensul de pofta ("lust" in engleza), sanul tipei = maternitate, feminitate, pofta trupeasca; parul = necunoscut, mister, natural; formele, atingerile, focalizarea asupra unor elemente in asa fel incat sa-ti transpuna senzatia de pofta trupeasca... (Loredana)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri