20 Iulie 2011 publicat în Lifestyle 12 share-uri

Despre imaginatia sexuala feminina se vorbeste prea putin fiindca in mod cultural, sexualitatea femeilor a fost atat de multa vreme negata. Cum ne place? Iata intrebarea pe care am pus-o mai multor prietene. Ele au fost provocate sa se gandeasca la acea scena de sex dintr-un film, cea mai romantica si mai incitanta, aceea care le trezeste lor toate simturile.
  • Scenele de sex din “The Pillow Book” de Peter Greenaway (1996): Ceea ce se intampla in acest film m-a fascinat pentru multa vreme. Aici, sexul dintre doi oameni care se iubesc si care se simt atrasi unul de celalt se transforma in frumusete pura. Este o pelicula fascinanta, absorbitoare, profunda, misterioasa, mistica si extrem, dar extrem de senzuala. Nagiko, o tanara japoneza este indragostita de maiestria scrisului oriental. De aceea, obsesiile sale sexuale traiesc prin intermediul acestei arte. In momentul in care il intalneste pe frumosul francez Jerome, imaginea sexualitatii devine incendiara. Cei doi fac dragoste in cele mai originale moduri cu putinta. Trupurile lor frumoase se combina in moduri fascinante, luminate de proiectii cu scris japonez... Sexul este extrem de pasional si de surprinzator in filmul asta. Artistic chiar. “Poti folosi corpul meu ca pagini pentru cartea ta”, ii spune Jerome lui Nagiko... (Nadia)

  • "Meet Joe Black" (r. Martin Brest; 1998): 'Iubirea e pasiune. Obsesie. Cineva fara de care nu poti sa traiesti. Iubire este cand iti pierzi capul si iti asculti inima’… asa ii vorbea Bill fiicei sale despre dragoste. Scena de sex dintre Susan si Joe este una dintre cele mai frumoase scene de sex pe care le-am vazut vreodata. Nu pentru ca Brad Pitt joaca rolul principal intr-o ipostaza seminuda. Nu pentru ca actrita Claire ne dezvaluie un trup apropiat mult de perfectie. Ci pentru ca vad intr-o singura scena de sex pasiune, inocenta, senzualitate, descoperirea trupului celuilalt ca si cum ar fi prima oara, iubire, toate amestecate... Este sexul care ne vorbeste despre cum ar trebui sa fie de fapt dragostea. (Irina)

  • “The Blue Laguna” (r. Randal Kleiser; 1980): Un film care-ti cutremura simturile... si instinctele. Care aduce in prim-plan puritatea sentimentelor, emotiilor, dragostei, a vietii in esenta ei. Este poate scena de dragoste “all in one”, cuprinzand toate atributele puternice ale dragostei: instinctul natural, nepatat de cliseele societatii; virginitatea – de fiecare data cand iubim este ca pentru prima oara, nu?; nebunia dragostei adolescentine; pasiunea si sexualitatea; iubirea celuilalt asa cum este: “lipicios”; daruirea totala, unica celui pe care il iubesti; spontaneitatea... O scena de dragoste care poate nu mai necesita descriere, care lasa fiori si urme in sertarasul “de neuitat” al mintii noastre, o scena care te cutremura indiferent daca esti romantic sau nu! Iar daca nu ai urmarit inca “Laguna albastra”, atunci pune acest film printre prioritatile tale... (Alina)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri