30 Octombrie 2009 publicat în Lifestyle 3 share-uri

Stiati ca ziua de 31 octombrie este considerata drept una nefasta si aducatoare de ghinion? Era o zi de 31 octombrie in 1952 cand prima bomba termonucleara a fost declansata in Insulele Marshall, o zi de 31 octombrie cand in 1926 a murit Harry Houdini, magicianul legendar si tot o zi de 31 octombrie cand ciclonul loveste provincia Bengal in 1876 ucigand 200 000 de oameni?

Stiati ca?...

Culorile reprezentative ale acestei sarbatori sunt oranjul si negrul, prima culoare simbolizand toamna, fecunditatea si belsugul, iar cea de a doua intunericul, moartea si fortele obscure?

Cel mai mare dovleac din lume cantareste 766 kg si apartine unui fermier din Rhode Island, iar cel mai mare dovleac din Europa are nu mai putin de... 608,22 kilograme. ?

Dupa Craciun, Holloweenul este cea mai comerciala, sarbatorita si indragita sarbatoare din lume in Statele Unite?

Vanzarile de bomboane traditionale din Statele Unite ating in fiecare an suma gigantica de... 1 bilion de dolari.

86% din americani isi decoreaza casa cu prilejul acestei sarbatori? 28 milioane de felicitari sunt trimise anual in preajma acestei sarbatori?

Dintre toate legumele si fructele conservate, dovleacul (bostanul) contine cea mai mare cantitate de vitamina A? Jumatate de pahar de suc si pulpa de dovleac contine de trei ori mai multa vitamina A decat doza zilnica recomandata? 90% din compozitia dovleacului este apa?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie.

Conform unui sondaj efectuat de CNN in 2008 48% dintre americani cred in stafii, 22% sustin ca au vazut sau au simtit prezenta unui spirit, mai mult de jumatate din populatia tanara si matura a Statelor Unite, cu varsta cuprinsa intre 18-45 de ani crede in stafii si femeile mai mult decat barbatii, 78% dintre americani cred in existenta vietii de dupa moarte?

Una din mancarurile traditioanale de Halloween este “barnbrack”, un sortiment de prajitura cu fructe care se poate gasi in magazine sau se poate prepara in casa? In interiorul acestei prajituri se introduce faimosul “treat” despre care se crede ca poate prezice viitorul. Daca persoana care consuma aceasta prajitura gaseste in mijlocul ei un inel inseamna ca se va casatori in curand sau isi va intalni alesul. Daca in schimb gaseste un fir de pai, inseamna ca va avea parte de un an prosper si bogat.

Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe remarcabile la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023 Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile

In America, exista o anumita superstitie conform careia, doar in aceasta zi, femeile nemaritate isi pot afla viitorul? Daca acestea se uita intr-o oglinda intr-o incapere luminata de lumanari pot vedea chipul viitorului sot. Daca in oglinda se vede un craniu si nu imaginea unui barbat, inseamna ca destinul persoanei respective este sa ramana singura.

Obiceiul “Trick or treating” (Ne dati ori nu ne dati”) provine din Irlanda? In noaptea de Halloween, detinatorii bogati de pamanturi dadeau mancare de pomana celor saraci sperand ca spiritele care umblau nestingherite in acea noapte le vor vedea faptele bune si ii vor feri de neplaceri?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri