Daca vrei ca bradutul tau sa creeze o atmosfera desprinsa parca din poveste foloseste-te de ideile urmatoare de impodobire a pomului de Craciun. Cu siguranta va fi cel mai frumos brad de Craciun pe care l-ai avut vreodata iar cei dragi vor aprecia efortul tau de a impartasi cu ei spiritul sarbatorii de iarna.

Pentru a impodobi bradul intr-un mod unic poti alege o tematica; fie ca vrei sa decorezi bradul cu decoratiuni in forma de prajiturele si turta dulce sau cu jucarii care sa ii incante pe cei mici, iti vei aminti cu drag de frumustea pomului tau care va capata un aspect plin de personalitate iar ornamentele de culori diferite vor crea un contrast deosebit. Ai putea folosi si ornamente facute de copiii tai: globulete pictate in roz, papusi din ata si fundite stridente. Toate acestea le vor aminti cu drag de traditia impodobirii bradului la care au luat parte cu tot sufletul. Si de ce sa nu te lasi inspirat de natura si sa nu decorezi pomul cu florile Craciunului, cu conuri de brad si cu stelute facute din crengute care ii vor oferi acestuia un look rustic?

In cazul in care vrei sa renunti la ornamentele traditionale cu care ti-ai decorat bradul in anii trecuti, ai putea incerca noi tematici mai putin conventionale. Este vorba despre tema marii care te duce cu gandul la verile calduroase petrecute pe plaja. Astfel ca dorul tau de mare va transforma pomul traditional de Craciun intr-un bradulet al amintirilor frumoase impodobit cu stelute de mare, corabii, scoici si globulete albastre. Daca acest stil nu este pe gustul tau, apeleaza la fructe pentru a obtine un decor special: portocalele, mandarinele si lamaile de dimensiuni mai mici nu ar trebui sa lipseasca din pom caci ele dau un farmec aparte bradului. Celor mai excentrici le sugeram o alta idee: folositi globuri sidefate, pene si perle mari care sa confere eleganta bradului.

Globuletele de culorile curcubeului pot fi alegerea ideala daca vrei sa obtii un contrast mai puternic. Pentru ca aceste culori vii sa dea un strop de veselie incaperii opteaza pentru un brad alb. Pomul de Craciun alb mai poate fi decorat si cu ornamente care nu sunt colorate strident; chiar si cele mai palide nuante dau culoare bradutului tau alb. Oricat de tentant ar fi, evita sa folosesti decoratiunile in forma de fulgi de nea albi; fiind albi acestia nu vor face ca bradul sa iasa in evidenta. In schimb, te poti folosi de aceste ornamente pentru a imbraca intreaga camera intr-un decor de iarna.
foto prima pagina: sarbatoare, Shutterstock

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri