20 Noiembrie 2014 publicat în Lifestyle 18 share-uri

'Ceea ce nu ne omoara ne face mai puternici', spunea Friedrich Nietzsche.


Draga mea,

  • 'Ceea ce nu ne omoara ne face mai puternici', spunea Friedrich Nietzsche.

Nu-i asa? Cei mai minunati oameni pe care i-ai intalnit vreodata, cei care te emotioneaza cel mai profund, cei care imprastie in jurul lor o aura a intelepciunii si bunatatii… sunt oamenii care au suferit cel mai mult in viata lor. Ei au experimentat multe suisuri si coborisuri, dar greutatile nu i-au facut mai rai, ci mai frumosi si mai puternici. Acesti oameni iubesc cu ardoare, daruiesc toata inima lor fara regrete si ofera caldura. Cum? Cum e oare posibil?

Si oare, gandidu-te la ei nu ai putea sa iti regasesti increderea pe care adesea o pierzi in vremurile grele care apar si reapar, umbrind parca frumusetea clipelor cu zambete? Poate nu stim sa apreciem pe deplin momentele de bucurie, poate nu stim sa le captam energia, sa o inmagazinam si sa o purtam cu noi atunci cand greutatile apar… Pentru ca ele mereu apar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Cele mai încurajatoare citate despre succes

Foto: Shutterstock.com; femeie, aripi, peisaj marin

Oameni minunati pe care i-am intalnit m-au invatat ca provocarile te pun in fata unor alegeri: lasi acea situatie sa te defineasca, lasi acea situatie sa te distruga sau privesti intamplarea ca pe o alta provocare ce trebuie sa o infrunti pentru ca astfel, tot raul sa se transforme in bine?

Vreau sa tii minte 10 lucruri importante, atunci cand norii s-ar abate din nou. Sa nu uiti, sa nu uiti te rog, acest mesaj de incurajare:

1. Durerea este o parte a vietii si a iubirii si te ajuta sa CRESTI

Am ajuns sa ne fie frica chiar si de noi insine! Ne este frica de sentimentele noastre, ne este frica chiar si de ceea ce este frumos in noi. Sunt oameni care se sperie ingrozitor de iubire… Nu se mai pot abandona, nu mai pot trai dragostea de teama ca vor suferi. DIN NOU. Of, unde oare se pierde, in drumul acesta al vietii, inocenta copilariei care ne facea sa pasim fara teama, in necunoscut?

Acesta este adevarul: viata si dragostea aduc suferinta uneori. Dar suferinta ne ajuta sa crestem, sa ne maturizam spiritual si uman. Suferinta face parte din contractul nostru cu viata. Avem nevoie sa simtim suferinta asa cum avem nevoie sa simtim ca traim!

Nu iti fie frica de oameni, te rog si ai incredere in momentele frumoase alaturi de ei, iar nu in cele care aduc suferinta. Frumusetea ii defineste pe oameni!

2. FII IN PACE CU REALITATEA

Uneori, cel mai bun lucru pe care il putem face este acela de a fi pur si simplu in pace cu desfasurarea evenimentelor exact asa cum se petrec ele.

Sa acceptam si sa nu ne incapatanam. Uneori, ca prin minune, ai vazut, cand aceasta pace se instaleaza, cerul vietii tale se lumineaza subit, iar lucrurile iau o turnura neasteptata. Nu lasa durerea sa te faca sa te simti neajutorata. Solutiile mereu apar. Cineva drag ne vegheaza. Fiecare zi e un miracol, fiecare zi e un dar…

In clipa de ACUM, nimic nu este amenintator

3. Cele mai mari frici ale tale NU EXISTA!

Ce eliberare ai simtit in momentul cand ai constientizat acest lucru! Da, nu uita, fricile sunt doar proiectii ale mintii, sunt doar imaginatie. Cele mai mari pericole pe care le imaginezi nu exista de fapt. Traieste clipa mai mult. In clipa de ACUM, nimic nu este amenintator.

Constientizarea fricii inseamna ca in acel moment, tu ai preluat controlul.

Foto: Shutterstock.com; femeie, scris


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri