10 Septembrie 2014 publicat în Lifestyle 19 share-uri

Cei care se autoinvinovatesc sunt ingamfati pentru ca se cred "atat de perfecti" incat nu ar trebui sa greseasca :). Compatimirea exagerata a altora produce autocompatimire, iar un om care isi plange de mila este perceput ca un factor agresiv de catre ceilalti. Descopera care sunt cele 3 cauze energetice majore ce conduc catre instalarea starilor depresive.

de Alina Albert, expert Garbo

Revista Normal despre paranormal

 _________________________________

Este evident ca starile depresive fac parte in mod natural din viata psihica a individului. Daca insa starile de tristete persista si va afecteaza viata, nu ezitati sa cautati un psiholog bun.

Cauzele majore ale starilor depresive sunt urmatoarele:

 

Autoinvinovatirea

Cei care se autoinvinovatesc sunt ingamfati - pentru ca se cred "atat de perfecti," incat nu ar trebui sa greseasca:).  

Cei care se autoinvinovatesc sunt lasi. Vinovatia face din tine o fiinta fara vlaga si lipsita de reactie.  

Societatea, religia, media fac din tine un depresiv si un nevrotic. Cand gresesti, este in firea lucrurilor sa se intample asta, pentru ca ai mostenit o inteligenta imperfecta si ai fost invatat sa fii irational de catre o armata intreaga de oameni (parinti, profesori, prieteni) care au mostenit si ei inteligente la fel de imperfecte. Din copilarie, modelul nostru social ne antreneaza sa devenim deprimati.

Depinde doar de noi sa schimbam raul care ni s-a facut.

 

Autocompatimirea

Este un semn de nevroza sa ne asteptam ca altii sa ne trateze intotdeauna corect, ca bunatatea noastra sa fie rasplatita tot cu bunatate sau ca lumea sa fie atat de acceptabila pe cat vrem noi sa fie.

Este important sa stii ca celorlati oameni nu le plac cersetorii si nici cei care isi expun suferinta in piata publica. Un om care isi plange de mila este perceput ca un factor agresiv de catre ceilalti. Cu alte cuvinte, vaicareala de sine ii agreseaza pe ceilalti. Energia unui astfel de om nu este de dorit in preajma nimanui.

Compatimirea altora

Compatimirea exagerata a altora produce autocompatimire. In linii mari, mila fata de ceilalti reprezinta o reactie naturala. Si frumoasa. Dar exista situatii in care acest model de compatimire a altora devine obsesiv si nociv propriei vieti. In plus, ne expune la un santaj emotional din partea celor aflati in suferinta.

Foto int: Autoinvinovatire, Shutterstock

Foto homepage: Depresie, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri