31 Martie 2014 publicat în Lifestyle 22 share-uri

De ce sexualitatea este inca un subiect tabu? Ca persoane adulte, trebuie de fapt sa avem o perspectiva matura cu privire la acest subiect. Iata de ce facem cunoscuta opinia specialistei in psihologie sociala Dr. Kelly Neff, cu privire la sexualitate.

1. Nu exista normalitate cand vorbim despre sexualitate

Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le primesc, povesteste Dr. Kelly Neff este „Sunt normal/a?” iar raspusnul este intotdeauna „Nu!”; nu pentru ca ar fi ceva in neregula cu noi, ci pentru ca, atunci cand vorbim despre sexualitate, nu exista nimic normal. Desigur exista medii statistice si in termeni morali, etici si religiosi, daca nu iti faci rau tie sau altcuiva, dorintele si comportamentul tau sexual sunt perfect acceptabile si OK!

Exista o imensa variatie in modul cum oamenii isi manifesta comportamentul sexual. Incercarea de a standardiza sau de a supune judecatii ar fi pe deplin nestiintific, pentru ca noi, oamenii suntem atat de variati. Multi oameni se simt presati, au crescut simtindu-se rusinati, stanjeniti si judecati pentru sexualitatea lor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Foto: Shutterstock.com; cuplu, femeie, barbat

2. Aproape toati avem indoieli cu privire la corpul nostru sexual si la genul nostru

Aceasta problema are mult de-a face cu bombardamentul mediatic care dicteaza ce este atractiv din punct de vedere sexual si ce nu. De la o varsta tanara, barbatii si femeile trebuie sa se adapteze unui univers foarte ingust cu privire la masculinitatea si feminitatea acceptate, acestora adaugandu-li-se idealuri nerealiste, imposibil de atins, proiectii idealiste despre frumusete. Rezulatul este o cultura cu indivizi programati sa cumpere produse care sa ii „ajute” sa obtina acel trup „ideal”, un corp conditionat de nesiguranta si perceput ca inadecvat.

„Nu o sa uit niciodata cum o fata foarte foarte frumoasa, o stundeta de-a mea s-a apropiat intr-o pauza cu ochii in lacrimi spunand cat de grasa si neatractiva se simte. Invinuiesc mass-media dar si pe parintii care nu isi iau deloc timp pentru a-i invata pe copii aspecte legate de auto-stima si despre latura manipulativa a mass-mediei”.

Foto homepage: Shutterstock.com; femeie, barbat, cuplu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri