Zen este o experienta interioara profunda ce poate fi inteleasa doar daca reusim sa ne organizam viata mai frumos si sa gandim mai eficient.

www.shutterstock.com - 61202251; Used under license from Shutterstock.com, 03/24/2011

Obiceiurile zen sunt obiceiuri benefice pentru un stil de viata sanatos ce au potentialul de a ne ajuta sa fim mai eficienti in gandire si sa ne transformam modul de a privi viata si lumea in general.

Putem integra usor mai multe obiceiuri zen in rutina noastra zilnica pentru a ne pastra mintea limpede si simturile ascutite. Iata 7 obiceiuri zen extrem de eficiente pentru propria persoana.

Obicei zen: Provoaca-ti mintea pentru a capata abilitati noi, pentru a invata mai mult si pentru a actiona in consecinta.

Functia principala a creierului uman, a mintii noastre, este de a absorbi informatie si de a se adapta la medii distincte. Daca nu ne folosim constant mintea pentru a invata lucruri noi avem mari sanse sa experimentam stari de spirit negative precum plictiseala sau chiar depresia. Asadar, pentru o gandire pozitiva si o viata frumoasa este esential san e largim orizonturile, san e dezvoltam abilitatile native si sa ne provocam mintea in fiecare zi.

Obicei zen: Mintea face parte din trup. Hraneste-te sanatos, fa sport si odihneste-ti trupul.

Creierul uman reprezinta 2% din masa totala a trupului nostru si totusi consuma peste 20% din oxigenul si nutrientii existenti in corp. De aceea, esential pentru noi este sa avem o alimentatie sanatoasa si sa facem sport pentru a dezvolta nivelul de oxigen din organism. De asemenea, o minte obosita nu este foarte rar productiva si deci trebuie odihnita corespunzatori. Nu uitati importanta orelor de somn!

Obicei zen: Concentreaza-te asupra prezentului.

Adeseori, noi oamenii ne concentram aproape intreaga atentie asupra unor evenimente din trecut sau asupra planurilor de viitor, insa viata se intampla acum, in prezent. Nu putem sa traim frumos si sa ne concentram asupra persoanelor din viata noastra daca mintea noastra este constant blocata intr-o alta dimensiune temporala.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri