Zen este o experienta interioara profunda ce poate fi inteleasa doar daca reusim sa ne organizam viata mai frumos si sa gandim mai eficient.

Este nevoie de doar opt secunde pentru ca mintea noastra sa proceseze o noua informatie si sa o stocheze in memorie. Asadar, sa nu lasam nici timpul, dar mai ales nici mintea sa fuga in alte parti! In loc sa ne refugiem in trecut sau sa ne gandim prea mult la viitor, haideti sa incercam sa ne traim viata in momentul prezent, cu toate bunele si relele pe care le are de oferit.

Obicei zen: Noteaza-ti ceea ce trebuie sa-ti aduci aminte in viitorul apropiat.

Cu cat incercam sa ne organizam sau sa tinem minte mai multe lucruri fara sa le notam, cu atat mintea noastra va deveni mai putin eficienta. Nu exista niciun motiv pentru care sa memoram ceea ce avem de facut ori alte informatii suplimentare. Astfel putem doar sa ne irosim forta cerebrala de care avem atat de multa nevoie pentru a invata lucruri noi si a ne dezvolta abilitatile (vezi Obicei zen: Provoaca-ti mintea pentru a capata abilitati noi, pentru a invata mai mult si pentru a actiona in consecinta.). Asadar, noteaza-ti ceea ce ai de facut undeva si intoarce-te acolo ori de cate ori ai nevoie sa-ti amintesti. Nu-ti incarca memoria cu lucruri nefolositoare.

Obicei zen: Exerseaza.

Pe scurt, Repetitia este mama invataturii. Daca initial incercam sa retinem o informatie, apoi ne concentram pe exersarea abilitatii dobandite in urma acesteia pana cand ea devine ceva natural pentru persoana noastra.

Exercitiul este extrem de important mai ales pentru cei care apar in fata unei audiente. De exemplu, un pianist va repeta o piesa muzicala chiar si dupa ce o va stapani perfect. Sa luam exeplu de la acesti oameni!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri