7 Iulie 2017 publicat în Frumusete 98 share-uri

Liftingul facial este ultima solutie in ierarhia metodelor de intinerire faciala dupa fillere, toxina botulinica, peelinguri chimice, tratamente laser si lipofilling.

Dr. Carmen Giuglea
Medic Primar in Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva Clinica Perfect Estetic

Liftingul facial este ultima solutie in ierarhia metodelor de intinerire faciala dupa fillere, toxina botulinica, peelinguri chimice, tratamente laser si lipofilling. Este foarte utila mai ales atunci cand este necesara si rezolvarea aspectului inestetic al gatului, liftingul cervico-facial fiind in acest caz solutia.

Ca si metode chirurgicale, acestea sunt multiple, alegerea uneia sau alteia depinzand de preferintele si experienta chirurgului, dar si de dorinta pacientei. Ceea ce este de remarcat este ca uneori se produce o usoara schimbare a fizionomiei si o oarecare rigiditate a expresiei fetei, de cele mai mule ori temporara. De aceea pana la aceasta interventie chirurgicala sunt de luat in considerare celelalte metode intinerire.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire

Astfel, initial toxina botulinica, singura sau in combinatie cu fillerele (acid hialuronic), realizeaza relaxarea ridurilor de expresie si compenseaza efectele usoare ale ptozei faciale incipiente. Ulterior lipofillingul realizeaza compensarea topirii fiziologice a depozitelor adipoase faciale, cu efect de intinerire prin recapatarea volumului si imbunatatirea texturii pielii (efect de regenerare).

Peeling-urile chimice superficiale (cu TCA), mezoterapia, PRP-ul, laser-ul Genesis, sunt metode de imbunatatire a calitatii pielii faciale, cu efect limitat, dar peeling-urile profunde (fenol) si laser-ul Titan realizeaza un efect mai vizibil de intinerire, prin realizarea unei “arsuri” controlate, cu regenerare imediata.

Fiecare dintre aceste metode au beneficii si limite, precum si indicatii precise, de aceea fiecare dintre ele trebuie explicate pacientei cu onestitate, pentru ca aceasta sa poata alege in cunostinta de cauza, in functie de efecte, dar si de durata perioadei de recuperare. O injectare se poate face intr-o dupa-amiaza, dupa terminarea programului de lucru, pe cand un lipofilling sau un lifting necesita o perioada de recuperare de 7-14 zile.

Liftingul facial reprezinta metoda chirurgicala prin care se realizeaza ascensionarea structurilor fetei si intinderea si indepartarea pielii in exces, obtinandu-se un efect de intinerire evident.

In general liftingul este recomandat dupa varsta de 55-60 ani, si se indica pentru fete imbatranite, cu piele incretita si care atarna, atat la fata, cat si la gat, si pentru care orice alte metode de intinerire nu ar mai fi suficiente.


www.carmengiuglea.ro

Sef de Sectie Chirurgie Plastica la Spitalul Clinic De Urgenta “Sf. Ioan”, Bucuresti


Foto: Africa Studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri