De ce sa nu apelam la minunile simple pe care natura ni le-a pus la dispozitie? De ce sa nu ne reintoarcem la stilul pur si sanatos pe care ni-l propune natura?

De mii de ani oamenii se straduiesc sa gaseasca elixirul magic al frumusetii fara de moarte, in speranta promisiunii unei tinereti fara de batraneti, retetele de frumusete si de ingrijire corporala transmise pana in zilele noastre confirmandu-ne acest lucru. Se stie ca fiecare epoca are insa metodele ei proprii de cucerire a eternitatii. Astazi, gama de produse cosmetice si de masti pentru infrumusetare este din ce in ce mai diversificata, procedurile de frumusete sunt din ce in ce mai sofisticate, mai exotice si mai pretentioase. De ce insa sa nu apelam la minunile simple pe care natura ni le-a pus la dispozitie? De ce sa nu ne reintoarcem la stilul pur si sanatos pe care ni-l propune natura? Natura este uimitoare, iar creatiile ei sunt minunate. Cu siguranta ati auzit de proprietatile terapeutice ale spirulinei, o alga verde -albastruie (denumita si “aurul verde”) si de efectele miraculoase pe care le are asupra sanatatii organismului.

Spirulina are proprietati antiinflamatoare, amelioreaza activitatea sistemului nervos, previne atacurile de inima, stimuleaza imbunatattirea starii sistemului imunitar, ajuta la o circulatie eficienta a sangelui, curata profund organismul, etc. Spirulina se gaseste in comert sub forma de preparate medicinale, administrandu-se de regula pe cale interna. Cel mai eficient efect curativ se obtine insa prin alternarea curei interne cu cea externa, pe baza de masti si creme hidratante. Spre deosebire de alte produse cosmetice, cremele cu extract natural de spirulina au o intensa actiune biologica si cicatrizanta. In acelasi timp, proteinele din spirulina au un rol important in incetinirea procesului de imbatranire, ajutand la regenerarea celulelor. Daca doriti sa va preparati singure potiunea magica, iata cateva amanunte pe care trebuie sa le stiti despre acest procedeu. Incercati pe pielea voastra efectele leacurilor naturale. Poate tenul vostru va va multumi mai tarziu.

Prepararea produselor cosmetice cu spirulina

Pulberea de spirulina se poate adauga in preparatele cosmetice deja existente. Inainte de a amesteca pulberea obtinuta din spirulina cu celelalte ingrediente, praful de spirulina trebuie dizolvat in apa, si nu in alcool sau in ulei. Pentru o mai buna aderenta a pulberei in compozitia cremei, diluati-l mai intai intr-o cantitate mica de apa, urmand ca ulterior sa-l amestecati cu restul compozitiei. Puneti intr-o lingura cateva picaturi de apa, adaugati praful de spirulina si mestecati pana cand grauncioarele de spirulina se dizolva in totalitate. Pasta trebuie mestecata pana cand devine omogena, iar la urma se integreaza in compozitia cremoasa. Nu uitati sa pastrati amestecul obtinut la rece deoarece, in conditii de umiditate si temperatura ridicata, spirulina, ca orice substanta organica, este predispusa la alterare. Pe de alta parte nu este necesara depozitarea pulberii de spirulina in conditii speciale, insa trebuie pastrata intr-un vas acoperit, intr-un loc uscat, neexpus la lumina soarelui.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri