Cei mai odiosi 100 criminali romani

Antologia de fata isi propune sa-i prezinte pe cei mai odiosi 100 de criminali romani, terifiantele povestiri incepand cu a doua jumatate a secolului al XiX-lea, trec prin celebrele cazuri ale lui Stefan Vasile Terente si Ion Rimaru, doua minti criminale ale caror actiuni au socat mapamondul, si termina cu evenimente inca proaspete in constiinta publica.

Colonelul Traian Tandin este un reputat ofiter judiciarist si un indragit scriitor. Experienta in afaceri judiciare, arhivele stranse de-a lungul anilor si talentul literar concretizandu-se prin semnarea a peste saizeci de titluri, fiecare cu un real succes (in tara si strainatate), atat de librarie cat si de prestigiu.

Antologia de fata isi propune (si reuseste pe deplin) sa-i prezinte pe cei mai odiosi o suta de criminali romani, terifiantele povestiri incepand cu a doua jumatate a secolului al XiX-lea, trec prin celebrele cazuri ale lui Stefan Vasile Terente si Ion Rimaru (pentru a da numele a doar doua minti criminale ale caror actiuni au socat mapamondul) si termina cu evenimente inca proaspete in constiinta publica.

Esenta acestei carti, lasand deoparte teribilele acte de cruzime, intregul angrenaj din spatele anchetelor politienesti, nu de putine ori dificultatea de a gasi faptasul inainte ca acesta sa comita o noua crima, marturiile socante ale odiosilor asasini, poate fi tradusa prin relatia dintre fapta savarsita si pedeapsa, umana, cuvenita.

Relatia, fateta a insusi echilibrului lumii, dintre crima si pedeapsa (capodopera dostoievskiana aici se poate spune ca isi are punctul incipient) este un fundament pe care societatea omeneasca poate continua sa existe.

Colonelul Traian Tandin este un cunoscut politist prin reusitele profesionale multiple, fiind un reputat ofiter judiciar, discipol al marelui criminalist, general de brigada, Dumitru Ceacanica. Experienta politieneasca a „Comisarului TT”, cum este supranumit, nu poate decat sa-i fie de folos in realizarea proiectelor editoriale complexe pe care si le propune. Numarul impresionant de scenarii si carti (peste 60) semnate de Tandin tradeaza, in primul rand, pasiunea reala a acestuia pentru meseria de detectiv.

Autor carte: Traian Tandin
Colectia: Diverse; Categoria: Thriller

Editura Tritonic

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cei mai odiosi 100 criminali romani.


Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.